1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Uzak Rusya’da Son Akşam yemeği!

Uzak Rusya’da Son Akşam yemeği!

Uluslararası Film ve Tiyatro Festivali "Amur Sonbaharı" soluk kesiyor. 35 prömiyer – 10 uzun metrajlı ve 25 kısa film ve katılımcı 19 ülke dikkat çekiyor.

featured

Uluslararası Film ve Tiyatro Festivali “Amur Sonbaharı” başladı. 35 prömiyer – 10 uzun metrajlı ve 25 kısa film ve katılımcı 19 ülke dikkat çekiyor.

Festival kapsamında tüm programlarda 70’in üzerinde film yer alıyor.

Uluslararası film ve tiyatro festivali “Amur Sonbaharı” Blagoveshchensk’te 14-21 Eylül arasi düzenleniyor. Blagoveshchensk, Rusya’nın doğu ucunda bir kent.

Festival Uzakdoğu’da yirmi iki yıldır düzenlenen festival, ülkenin en önemli kültürel etkinliklerinden biri.

Festival bu yıl ilk kez tam anlamıyla uluslararası ölçekte gerçekleştirilecek. İki yarışma programında 19 ülkeden 35 film (yalnızca Rusya prömiyerleri!) yer alıyor. Katılımcı ülkeler arasında: Rusya, Çin, Japonya, Hindistan, Tayvan, Malezya, Güney Kore, Kazakistan, Kırgızistan, Brezilya, Peru, Arjantin, Şili, Almanya, İsviçre, İspanya, Letonya, Türkiye, İran.

Festivalin film yarışmaları geleneksel olarak sanat ve ana akım sinemanın bir sentezini temsil ediyor ve burada daha karmaşık filmler ve tür hikayeleri sunuluyor. Bu yıl seçkiye 34 ülkeden 577 film katıldı. Festivalin iş bölümünde farklı ülkelerden film yapımcılarıyla tartışmalar ve yuvarlak masa toplantıları yer alacak.

Uzun metrajlı film jürisine yönetmen, yapımcı ve Kırgızistan Görüntü Yönetmenleri Birliği başı Taalaibek Kulmendeev başkanlık edecek. Jüride yönetmen Jatla Siddartha (Hindistan), oyuncu Maria Shukshina (Rusya), yapımcı Tang Jinrong (Çin) ve yapımcı, yönetmen, senarist Nilhan Aydın (Türkiye) yer aldı.

Uzun metrajlı yarışmaya 11 ülkeden 10 film katıldı  

Bu filmlerden Levent Onan’ın yönettiği ile çekiyor. Kısa film yarışmasına ise 12 ülkeden 25 film katılıyor

Film yorumcusu ve yazar Nilhan Aydın, Blagoveshchensk’teki etkinliği izlerken, “Atatük temalı filmimizin Rusya’da izlenmesi keyif verici” dedi ve ekledi: “Festivalde geleneksel olarak film yarışmalarının yanı sıra tiyatro yarışması, özel etkinlikler, yarışmasız programlar ve gösterimler, ustalık sınıfları, retrospektifler, performanslar, konserler, sergiler ve çok daha fazlası yer alıyor. “Amur Sonbaharı” sinema ve tiyatroyu birleştiren tek festivaldir. Festivalin konukları ve katılımcıları Rus film yapımcıları, tanınmış kişiler, müzisyenler, sanatçılar ve çok daha fazlasıdır.”

Uzak Rusya’da Son Akşam yemeği!
Yorum Yap