Vahşi kuşları avladılar: Doğaseverler isyan etti!

Hatay'da kuş gözlemcileri ve doğa koruma ekipleri, ateşli silahlarla vurulmuş kartal, şahin, atmaca, kara leylek gibi çok sayıda kuş türü buldu. Katliamı andıran görüntüleri paylaşan Emin Yoğurtçuoğlu, 'vurmayın artık' diye çağrıda bulundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

'da kuş gözlemcileri ve doğa koruma ekipleri, ateşli silahlarla vurulmuş kartal, şahin, atmaca, kara leylek gibi çok sayıda kuş türü buldu. Katliamı andıran görüntüleri paylaşan Emin Yoğurtçuoğlu, ‘vurmayın artık' diye çağrıda bulundu.

Hatay'ın Samandağ, Defne, Antakya, Belen, Arsuz, Dörtyol ve Reyhanlı ilçeleri başta olmak üzere, ilkbahar aylarında güney yarım küreden göç eden kuşların Türkiye'ye giriş noktası olan bölgede, göçmen kuşlar, avcıların hedefi oluyor. Türkiye'de ‘kuş dedektifi' olarak da bilinen kuş gözlemcisi Emin Yoğurtçuoğlu, silahla vurulmuş ölü ve yaralı çok sayıda kuşu görüntüledi.

309 TÜRÜN YAŞADIĞI KUŞ CENNETİ

Uzun süredir Milleyha Kuş Cenneti'nin çöplerden temizlenmesi ve korunması amacıyla bölgede farkındalık çalışmaları yürüten ve burada kuşları fotoğraflayan Emin Yoğurtçuoğlu, 309 kuş türünün yaşadığı ve 2 bine yakın yeşil deniz kaplumbağasının yuva yaptığı bu bölgedeki sahillerin çöp içinde olduğuna da dikkati çekti. Kartal, kara leylek, atmaca, şahin gibi çok sayıda vurulmuş kuşun görüntülerini de sosyal medya hesaplarından paylaşan Yoğurtçuoğlu, yaşananları katliam olarak nitelendirdi.

‘BU HAYVANLARA ATEŞ EDEREK NEYİ AMAÇLIYORSUNUZ'

Ateşli silahla vurulmuş bir yılan kartalının duyarlı bir vatandaş tarafından doğada yaralı halde bulunup kendisine bildirildiğini belirten Yoğurtçuoğlu, kutu içerisinde korumaya aldığı kuşu tedavisi için Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerine teslim etti. Bölgedeki vatandaşlara seslenen Yoğurtçuoğlu, “Yaralı bir yılan kartalı, bu hayvanlara ateş ederek neyi amaçlıyorsunuz? Bu bölgedeki , tüfek bırakmış insanlar bu işe devam edenleri uyarın, uyarıyı dinlemiyorsa şikayet edin. Avlanmak tamamen yasak, kuşların yuvaları var, göç etmeye çalışıyorlar ateş ediliyor” dedi.

 

Vahşi kuşları avladılar: Doğaseverler isyan etti!