1. Haberler
  2. Haber
  3. Samsun’da 5 kez iptal edilen ‘Kitap Kafe’nin yanındaki kaçak yapı hakkında yeni gelişme!

Samsun’da 5 kez iptal edilen ‘Kitap Kafe’nin yanındaki kaçak yapı hakkında yeni gelişme!

Samsun'da mahkemenin 5 kez iptal ettiği Kitap Kafe'nin hemen dibine inşa edilen kaçak yapı ile ilgili Valiliğin soruşturma ret kararına yapılan itiraza da mahkemeden ret kararı verildi

featured

CHP’li Belediyesi’nin kullanımındayken İller Bankası’ndan Yalı Kafe’nin tahsisini alan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Demir, söz konusu alanda 49 milyon lira maliyetli projesinin startını vermişti.

Projenin hemen dibine yola sıfır ve kıyı kenar çizgisine yapılan tepki çekmişti. CHP’li üyeler işin peşini bırakmadı.

CHP’li Meclis Üyeleri Atilla Tekcan ve Hasan İpek, Kitap Kafe’yi mahkemeye taşıyıp 5 kez yapı ruhsatı ve imar planlarını iptal ettirdi. SBB eski Başkanı Mustafa Demir döneminde ise mahkeme kararlarının ardından belediye meclisinde hep farklı imar planları kabul edildi. CHP’li Meclis Üyesi İpek ruhsat veren SBB bürokratları hakkında soruşturma başlatılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılığın soruşturma talebine Samsun Valiliği ret kararı verdi. İpek, Valiliğin ret kararına Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi’ne itirazda bulundu. Yüksek mahkeme, itirazı oybirliği ile kesin olarak reddetti.

Mahkeme şunları kaydetti; “Ön inceleme raporu ile eki bilgi ve belgelere göre ilgililere isnat edilen eylemin, haklarında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte ve yeterlilikte bulunmadığı anlaşıldığından soruşturma izni verilmemesine ilişkin Samsun Valisinin 21/02/2024 tarih ve 2024/15 sayılı kararına şikayetçi Hasan İpek tarafından yapılan itirazın reddine, (Samsun Valiliği’nce kararın bir örneği itiraz edene tebliğ edilmek üzere) dosyanın Samsun Valiliği’ne iadesine, 02/07/2024 tarihinde oy birliği ile kesin olarak karar verildi.

Samsun’da 5 kez iptal edilen ‘Kitap Kafe’nin yanındaki kaçak yapı hakkında yeni gelişme!
Yorum Yap