İran’ın Ankara Büyükelçiliğinde, İran Cumhurbaşkanı Reisi için taziye defteri açıldı

İran'ın Ankara Büyükelçiliğinde, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindeki heyetin hayatını kaybetmesi dolayısıyla taziye defteri açıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

defterini, Lübnan, Filistin ve Karadağ'ın Ankara büyükelçileri ile çeşitli ülkelerden yabancı diplomatlar ve ziyaretçiler imzaladı.

Bugün saat 10.00'da açılan taziye defteri, bugün ve yarın 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında imzalanabilecek.

KAZA SONRASI NELER OLUYOR?

Cumhurbaşkanı Reisi, dün İran-Azerbaycan sınırında baraj açılış törenine katıldı. Reisi, beraberinde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle dönüşte kazası geçirdi.

İran'ın talebi üzerine , arama kurtarma faaliyetlerinde Akıncı insansız hava aracını (İHA) görevlendirdi. Akıncı İHA'nın tespit ettiği helikopter enkazının koordinatları İran makamlarıyla paylaşıldı.

Belirlenen noktaya ulaşan İranlı ekipler kazadan sağ kurtulan olmadığını belirledi.

Reisi'nin hayatını kaybettiğinin kesinleşmesinin ardından Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir, geçici cumhurbaşkanı olarak görevlendirildi.

İran Anayasası'na göre, yeni cumhurbaşkanının en fazla 50 gün içinde seçilmesi amacıyla meclis başkanı, yargı erki başkanı ve birinci cumhurbaşkanı yardımcısından oluşan kurulun düzenlemeleri yapması gerekiyor.

İran'da cumhurbaşkanları, Anayasayı Koruyucular Konseyinin onayladığı adaylar arasından halk tarafından seçiliyor.

İran’ın Ankara Büyükelçiliğinde, İran Cumhurbaşkanı Reisi için taziye defteri açıldı