1. Haberler
  2. Haber
  3. ‘Ayartıcı’ kıyafet giyen adama hapis cezası

‘Ayartıcı’ kıyafet giyen adama hapis cezası

Hong Kong’da bir genç, dikkat çekici bir tişörtle metroda yürürken yakalandı. Tişörtündeki slogan hapis cezası almasına neden oldu.

featured

Hong Kong’da bir adam, protesto sloganı içeren bir tişört giydiği için 14 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza, Mart ayında kabul edilen yeni yerel ulusal güvenlik yasası kapsamında verilen ilk ceza oldu.

Chu Kai-pong, 27 yaşında, Haziran ayında bir metro istasyonunda “Hong Kong’u özgürleştir, zamanımızın devrimi” yazılı bir tişörtle yakalandı.

Chu, 2019’daki önemli protestoların yıldönümü olan 12 Haziran’da tutuklandı ve tişörtü giymekle amacının bu protestoları hatırlatmak olduğunu ifade etti.

Mahkeme cezasında, Başbakanlık tarafından ulusal güvenlik davalarını görmek üzere seçilen baş yargıç Victor So, Chu’nun 2019’daki protestoların arkasındaki fikirleri “yeniden alevlendirmeyi” amaçladığını belirtti.

Hapis kararı, insan hakları kuruluşlarının eleştirilerini beraberinde getirdi. Amnesty International, bu durumu “ifade özgürlüğüne açık bir saldırı” olarak nitelendirerek, Madde 23’ün iptal edilmesini talep etti.

‘Ayartıcı’ kıyafet giyen adama hapis cezası
Yorum Yap