1. Haberler
  2. Haber
  3. 4 bakanlık doğurganlık hızı için devreye girdi

4 bakanlık doğurganlık hızı için devreye girdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğurganlık oranının düşmesiyle ilgili, önemli bir saha çalışması başlatacaklarını belirterek, "Bakanlığımızla birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Sağlık, Hazine ve Maliye bakanlıkları yetkililerinden oluşan bir çalışma grubu oluşturuyoruz" dedi.

featured

Bakan Göktaş, TÜİK verilerine yansıyan doğurganlık hızının azalmasına yönelik konunun Türkiye’nin geleceği açısından öneminin farkında olduklarını ve bununla ilgili kapsamlı çalışmalar yaptıklarını dile getirerek “Bu konuda, Bakanlığımızla birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Sağlık, Hazine ve Maliye bakanlıkları yetkililerinden oluşan bir çalışma grubu oluşturuyoruz. Hem saha çalışmaları ile bu grubu besleyecek hem de konuyu çok boyutlu olarak ele alacağız” diye konuştu.

SADECE TÜRKİYE’NİN DEĞİL DÜNYANIN SORUNU

Doğurganlık hızı azalması ve nüfusun yaşlanmasının sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın sorunu olduğuna dikkati çeken Göktaş ayrıca “Bu konunun ciddiyetinin farkındayız. Türkiye hala genç ve dinamik bir nüfusa sahip ancak doğurganlık oranının azalması ileri yıllarda ülkemiz için büyük bir risk. Bakanlık olarak biz de bu konuda yoğun çalışmalar yapıyoruz. Bu konudaki politikalarımızı yeni kurduğumuz Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı çatısı altında çok yönlü olarak sürdürüyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde bu konuda alarm zilleri çalıyor. Bizler de bu Başkanlık altında hem yurt dışı modellerini çalışıyor hem de doğurganlık oranlarındaki düşüşün nedenlerini araştırıyor ve bununla ilgili çalışmaları yapıyoruz” dedi.

4 bakanlık doğurganlık hızı için devreye girdi
Yorum Yap