1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Turizmde kriz devam ediyor: ‘Derdimiz bitmiyor’

Turizmde kriz devam ediyor: ‘Derdimiz bitmiyor’

Antalya’da önceki gün gerçekleşen bu yıl 14’ncüsü verilen QM Awards turizm ödülleri töreninde son dönem dünyada yaşanan krizlerin turizme olan etkisini değerlendirdi.

featured

Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, ortadoğudaki gelişmelerin sektörünü zora soktuğunu belirtti.

Bülent Ecevit’in haberine göre; zor bir bölgede turizm yaptıklarını belirten Yıldıray Karaer, ”Zor bir bölgede turizm yapıyoruz. Krizlerimiz hiç eksik olmuyor. Son günlerde İsrail turizmi etkilendi, İsrail uçuşlarımız etkilendi. Bugün Beyrut uçuşlarımız vardı onlar etkilendi. Belki yarın öbür gün İran’dan gelen etkilenecek. Derdimiz bitmiyor. Turizm nasıl gidiyor diye sorduğunuzda, böyle beş dakika kitleniyorum. İyi mi desem, kötü mü desem? Yarın ne olur, belli olmaz mı desem. Türk turizmcisi olarak değişen tüm şartlara alıştık. Elimizden geldiğinde Türk turizmini sektör temsilcileriyle beraber ileriye götürmeye çalışıyoruz” dedi.

ödüllerini belirleyen GM Center Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, “İlk kez 2006 yılında düzenlediğimiz QM Awards – Kalite ve Yönetim ödüllerini düzenlemekteki amacımız, kalitesiyle ve yönetim anlayışıyla sektörde fark yaratan, turizm sektörünü ileriye taşıyan, Türk turizminin medar-ı iftiharı olan turizm emekçilerini ve markalarını ödüllendirerek ön plana çıkarmak ve diğer turizm paydaşları için rol modeller ortaya koymaktı. QM Awards’ın bu yılki sloganı ‘Quality is the Light’ (Kalite Işıktır) diyerek kalitenin turizmi aydınlatan ışığına dikkat çekmek istiyoruz. Kalitenin ışığı ve dayanışmanın birleştirici gücüyle son dönemde yaşanan olumsuzlukların yarattığı karanlığı dağıtabileceğimize inanıyorum” dedi.

Bülent Ecevit

Turizmde kriz devam ediyor: ‘Derdimiz bitmiyor’
Yorum Yap