TÜİK son altı aylık enflasyon farkını açıkladı! Memurların zamlı maaşları ne zaman yatacak? Maaş farkı ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini paylaştı. Memur ve memur emeklisinin maaş zammı merak konusu oldu? İşte detaylar...

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

Milyonlarca ve emeklinin merakla beklediği verileri açıklandı. TÜİK'in açıkladığı rakamları ile birlikte memur ve emeklinin oranı ortaya çıktı.

Enflasyon 2023 yılını yüzde 64,77 ile tamamladı. Son 6 aylık enflasyon yüzde 37,57 olarak gerçekleşti. Memur ve memur emeklileri yüzde 31,5 oranında enflasyon farkına hak kazandı.

Memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 15 de toplu sözleşme zammı alacak.

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanıyor.

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN ÖDENECEK?

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

“EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN 17 LİRA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada memur maaşlarına zammın yüzde 50'ye yaklaşabileceğinin altını çizmişti. Işıkhan; “Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024'te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru ı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

TÜİK son altı aylık enflasyon farkını açıkladı! Memurların zamlı maaşları ne zaman yatacak? Maaş farkı ne kadar oldu?