Türk-İş Başkanı Atalay’dan asgari ücret açıklaması: İnşallah bizim arzu ettiğimiz olur

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay, yeni asgari ücretle ilgili, "Bugüne kadar rakamla ilgili bir şey konuşmadık. İnşallah bizim arzu ettiğimiz bir rakam olur. Uzlaşırsak masada otururuz' dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları devam ediyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gerçekleştirdiği iki toplantının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan tarafları kabul etmesi bekleniyor.

BAKANDAN ZİYARET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak rakamını belirleme çalışmaları kapsamında TÜRK-İŞ'i ziyaret etti. Bakan Işıkhan'a ziyarette, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş da eşlik etti.

Basına kapalı yaklaşık 1 saat süren ziyarettin ardında Işıkhan, basın mensuplarının soruları üzerine, “İstişareler devam ediyor neticelenince sizinle paylaşacağız.” dedi.

“RAKAM KONUŞMADIK”

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay, Bakan Işıkhan'ın ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar rakamla ilgili bir şey konuşmadık. İnşallah bizim arzu ettiğimiz bir rakam olur. Sorulduğunda kanaatimizi söyleriz. Uzlaşırsak masada otururuz” dedi.

Türk-İş Başkanı Atalay’dan asgari ücret açıklaması: İnşallah bizim arzu ettiğimiz olur