1. Haberler
  2. Dünya
  3. Lübnan’daki yurttaşlarımız için deniz ve hava harekatı!

Lübnan’daki yurttaşlarımız için deniz ve hava harekatı!

Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyesine yönelik iki gemi Beyrut'a ulaşırken; söz konusu tahliye operasyonuna ek olarak havayoluyla dönmek isteyen vatandaşlar için de charter uçağı ayarlandı.

featured

‘dan ayrılmak isteyen vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyesine yönelik iki gemi ‘a ulaşırken; söz konusu tahliye operasyonuna ek olarak havayoluyla dönmek isteyen vatandaşlar için de uçağı ayarlandı.

‘in geçen yıldan bu yana Gazze Şeridi’nde yürüttüğü askeri operasyon esnasında İsrail’e roket saldırılarında bulunan Hizbullah, harekatın Lübnan’a uzanmasının ardından İsrail birlikleriyle doğrudan çatışmaya girdi. Lübnan’da bombardıman sonucu çoğu son iki haftada olmak üzere 2,100 kişi hayatını kaybederken 1.2 milyon kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Diplomatik bir kaynağın verdiği bilgiye göre, Lübnan’da konsolosluğa kayıtlı yaklaşık 14,000 Türk vatandaşı bulunuyor.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesi için Deniz Kuvvetleri’ne ait iki geminin Lübnan’a ulaştığı ve ilk geminin yolcu almaya başladığı belirtildi.

Açıklamada, “Tahliye görevinde öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere devletimizden talepte bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan’dan tahliyesi güvenli şekilde gerçekleştirilecek” denildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynağın verdiği bilgiye göre, 1,900 civarı yolcu bugün iki gemiyle Türkiye’ye yola çıkmış olacak. Kaynak, bu kişilerin tamamına yakınının Türk vatandaşı olduğunu belirterek, aralarında tahliye edilen Türk vatandaşlarının başka ülke vatandaşı olan, az sayıda birinci derece aile üyesinin de bulunduğunu söyledi.

Aynı kaynak, gerekmesi halinde ayrıca yeni gemilerin gönderileceğini belirtti.

Öte yandan, Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, devam eden tahliye operasyonuna ek olarak havayoluyla dönmek isteyen vatandaşlar için charter uçağı ayarlandığı belirtildi.

Açıklamada, “Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın denizyoluyla tahliyelerine başlanmıştır. Aynı zamanda havayoluyla ülkemize intikal etmek isteyen vatandaşlarımız için Beyrut-İstanbul Havalimanı ve/veya Beyrut Çukurova Havalimanı güzergahlarında ücreti mukabil, sınırlı sayıda uçak seferi düzenlenmesi için hazırlık yapılmaktadır” denildi.

Lübnan’daki yurttaşlarımız için deniz ve hava harekatı!
Yorum Yap