1. Haberler
  2. Magazin
  3. Ferhat Göçer, konserinde kadın ve çocukları andı: ‘Duruş sergilemeliyiz’

Ferhat Göçer, konserinde kadın ve çocukları andı: ‘Duruş sergilemeliyiz’

Ünlü sanatçı Ferhat Göçer, AKM Türk Telekom Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirdiği konser sırasında Türkiye’nin gündemindeki kadın cinayetlerine dikkat çekti. Konserinin sadece bir müzik etkinliği olmadığını, aynı zamanda toplumsal bir duruş sergileme anı olduğunu vurguladı.

featured

Konserde, tacize uğrayan, şiddet gören ve vahşice öldürülen kadınlar ile kız çocukları anıldı. , son dönemde artan kadın cinayetlerine dair düşüncelerini dile getirerek şunları söyledi:

“Kadın ve çocuklarımızın maruz kaldığı şiddet, taciz ve cinayetler, her birimizin vicdanını sızlatıyor ve toplumumuzu derinden yaralıyor. Akla, vicdana ve inanca aykırı sapkın bir kötülük, toplumumuzun ve dünyanın üzerinde bir kara bulut gibi dolaşıyor. Bu konser sadece bir müzik etkinliği değil, aynı zamanda hepimizin bir duruş sergilemesi gereken bir andır.”

Göçer, kadın ve çocukların güvenliğini sağlamak, adil, eşit ve onurlu bir yaşam sürmeleri için herkesin sesini yükseltmesi gerektiğini belirtti. Göçer, “Onları korumak ve güvenli bir gelecek inşa etmek, toplum ve birey olarak hepimizin sorumluluğu ve onurudur” diyerek, bu meseleye dikkat çekti.

Ferhat Göçer’in bu açıklamaları, konseri izleyen hayranları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük bir destekle karşılandı.

Ferhat Göçer, konserinde kadın ve çocukları andı: ‘Duruş sergilemeliyiz’
Yorum Yap