1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Belediye Başkanı Leyla Çıtır: ‘Kahverengi Kokarcayı Getir 1.000 TL’yi Götür’

Belediye Başkanı Leyla Çıtır: ‘Kahverengi Kokarcayı Getir 1.000 TL’yi Götür’

Ordu Çamaş Belediyesi tarafından muhtarlar, ilgili kamu kurumlarının ve STK temsilcilerinin katılımıyla “Kokarca ile Mücadele” toplantısı yapıldı. Belediye Park Kafede yapılan toplantıya Çamaş Belediye Başkanı Leyla Çıtır, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ümit Aydın, mahalle muhtarları ve kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı. Toplantıda kokarca ile mücadele masaya yatırıldı.

featured

‘li Çamaş Belediye Başı Leyla Çıtır yaptığı konuşmasında; “Kokarca belası hepimizin ortak sorunu. Bölgemiz hatta ülkemizin sorunu olan bu zararlı böceği önce azaltmak sonra yok etmek için belediye başkanı olarak ben kararlıyım sizde kararlı olunuz. Vatandaşımızı bu mücadeleye destek vermeye devam ediyorum. Bu sorun her geçen gün daha büyük tehlike arz etmeden yok etmeliyiz. Ben belediye başkanı olarak gövdemi bu taşın altına koydum sizler ve halkımız da elini de taşın altına koymalı. Bu mücadelenin biz belediye olarak fitilini ateşledik. Birlik olursak ateşi harlamış oluruz. Bu Ateş bu kıvılcım bu belayı yok edecektir. Ben inanıyorum siz de inanın” dedi.

Daha önce kahverengi kokarcanın kilosuna 250 TL ödeyeceğini açıklayan Çamaş Belediye Başkanı Çıtır, “Kampanyamıza gerçekten çok güzel ilgi var. Bu konuda Çamaş esnafı da bana destek veriyor. Biz de daha önce 250 TL olarak açıkladığımız ödemeyi 1.000 TL’ye çıkardık. Bunun 250 TL’sini belediye olarak biz 750 TL’sini esnafımız karşılayacak. Toplamda belediyemiz tarafından 1 kilo getirene 1.000 TL ödeme yapılacak. Her zaman ifade ettiğimiz gibi el birliği iş birliği güç birliği yaparak kahverengi kokarcayı Çamaş’tan silip atacağız” diye konuştu.

‘Kahverengi Kokarcayı Getir 1.000 TL’yi Götür’ projesinin üreticiler tarafından da olumlu karşılandığını aktaran Çamaş Belediye Başkanı Çıtır, “Biz bu tür çalışmayı Tarım Bakanlığına da öneriyoruz. Bu proje başarılı oluyor, sahada karşılık görüyor, insanımız itibar ediyor. Tarım Bakanlığı da Türkiye çapında kahverengi kokarca getirene ödeme yaparak kokarca mücadelesinin hızını arttırabilir. Böylece fındık dahil 300 ürünü zarar veren bu zararlıdan kısa sürede kurtulabiliriz” şeklinde konuştu.

Cemil CİĞERİM

Belediye Başkanı Leyla Çıtır: ‘Kahverengi Kokarcayı Getir 1.000 TL’yi Götür’
Yorum Yap