1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tepki toplayan Olimpiyat kıyafetleri tekrar tasarlanacak!

Tepki toplayan Olimpiyat kıyafetleri tekrar tasarlanacak!

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), milli sporcuların Paris 2024 Paralimpik Oyunları açılış töreninde giyecekleri kıyafetlerin yeniden tasarlanması için harekete geçeceklerini belirtti.

featured

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, olimpiyat ve paralimpik oyunları açılış seremonilerinin, katılımcı ülkeler için kültürel anlamda bir görsel şenlik olduğuna işaret edilerek “Kimi ülkeler geleneksel kıyafetleri, kimi ülkeler kendi kimlikleri ile bütünleştirdikleri yine kendi moda markalarının kreasyonlarıyla bu görsel ve kültürel gösteriye dahil olurlar” dendi.

“ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEK YENİ KIYAFETLER”

Komite ayrıca “Paralimpik Komitemizin, sporcularımızın haklarını ve konforunu ön planda tutarak, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek yeni kıyafetler için en kısa sürede harekete geçeceğini bildirmek isteriz. Kalan çok kısıtlı zamanda bu sürecin sağlıklı tamamlanamaması durumunda, paralimpik sporcularımızın açılış töreninde Türkiye özel kreasyonunun ürünleri olan spor malzemeleri, sponsorumuzun tasarımlarıyla yer almaları görüşü de komitemizce uygun görülmüştür” ifadelerini kullandı.

Tepki toplayan Olimpiyat kıyafetleri tekrar tasarlanacak!
Yorum Yap