1. Haberler
  2. yemek
  3. Kahvaltınıza yenilik katın: Mercimekli glütensiz krep

Kahvaltınıza yenilik katın: Mercimekli glütensiz krep

Klasik krep tariflerini unutun! Bu lezzetli ve sağlıklı mercimekli glütensiz krep tarifi ile kahvaltınıza farklı bir dokunuş katın. Hem doyurucu hem de besleyici olan bu tarif, glütensiz beslenenler için mükemmel bir alternatif sunuyor.

featured

Krep, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak geleneksel tarifler genellikle un içerir ve bu da bazı insanlar için sağlık endişesi oluşturabilir. Neyse ki, mercimekli krep tarifi ile un kullanmadan lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. İşte bu nefis tarifin detayları…

MERCİMEK KREP TARİFİ

Mercimekli krep tarifi, geleneksel krep tariflerinden farklı bir lezzet. Un yerine kırmızı mercimek kullanarak hazırlanan bu tarif, sağlıklı ve besleyici bir alternatif sunuyor.

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 çay kaşığı karbonat

2 yumurta

1 çorba kaşığı yoğurt veya 1 çay bardağı süt

Aldığı kadar su

Tuz

Hazırlık:

Mercimekleri bir gece öncesinden suya bırakın ve süzün.

Süzülen mercimeklerin üzerine yumurta, tuz, yoğurt veya süt ve karbonatı ekleyin. Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice çekin.

Karışıma yavaş yavaş su ekleyerek, krep hamurunun kıvamını tutturun. Un kullanmadığımız için su miktarını dikkatlice ayarlayın.

Yapışmaz bir tavaya az miktarda tereyağı sürün ve kısık ateşte ısıtın.

Tavaya bir kepçe krep hamurundan dökün ve hamuru tavaya yayın. Krep hamurunun ne çok ince ne de çok kalın olmasına dikkat edin.

Kısık ateşte biraz daha uzun süre pişirin. Krep hamuru klasik krepler kadar çabuk pişmeyebilir, bu yüzden sabırlı olun ve hamurun alt tarafının kızarmasını bekleyin.

Krepin alt tarafı kızardığında, spatula yardımıyla dikkatlice çevirin ve diğer tarafını da pişirin.

Pişen krepleri tabağa alın ve isteğe bağlı olarak iç malzemelerle doldurarak servis yapın.

Kahvaltınıza yenilik katın: Mercimekli glütensiz krep
Yorum Yap