1. Haberler
  2. Kültür Sanat
  3. Yıldız Sarayı kapılarını açıyor

Yıldız Sarayı kapılarını açıyor

Yıldız Sarayı 115 yıldır halka açık değildi.5 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından kapılarını yeniden 19 temmuzda açılıyor.

featured

Yıldız Sarayı kapılarını açıyorBuraya Hamid Bahçesi de deniyormuş. Aslına uygun peyzaj çalışmasıyla bahçe, tarihi özelliklerini koruyarak ortaya çıkarılmış. Bahçenin içinde yukarıdan bakıldığında eski harflerle “Hamid” yazısının okunduğu büyük bir nehir var. Bir tür nehir bu. İçinde özel kayıklarla seyahat edilebiliyor.

Yazın en sıcak gününde püfür püfür esen çok büyük bir park bu. ‘dan itibaren bu bahçe de halka açılacak.

‘nın içinde küçük bir tiyatro binası da var. Klasik Batı Müziği konserlerinin de icra edildiği bu salonda Abdülhamid’in özel bir bölmesi var. Üst katında duvarları işlemeli localar dikkat çekiyor. İçindeki çalışmaları sürüyor bu binanın. Açılışı bir sonraki aşamada yapılacak.

MİLLİ Saraylar İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı restorasyon çalışmalarıyla önemli bir bilgi: Milli Saraylar, yaptığı tüm restorasyonlarda…

Restorasyon giderlerinin yüzde 90’ını kendi gelirleriyle karşılıyor.

Böyle bir sonuca ulaşılmasında ise tüm sarayların, “Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı” adı altında doğrudan Cumhurbaşkanlığı’na bağlı bir “başkanlık” bünyesinde toplanmasının payı büyük.

Eskiden bu saraylarla ilgili yetki karmaşası vardı. Bu karmaşanın sona ermesi, gelirlerle restorasyon giderlerinin karşılanması sonucunun doğmasında etkili olmuş.

 

Yıldız Sarayı kapılarını açıyor
Yorum Yap