1. Haberler
  2. Kültür Sanat
  3. Dünyada en çok ilgi gören 5 kitap hangisidir?

Dünyada en çok ilgi gören 5 kitap hangisidir?

Dünyada en çok okunulan kitaplar yine aynı listede yerini aldı. Popüler olan 5 kitap hangisidir?

featured

Dünyada en çok ilgi gören 5

1984 – GEORGE ORWELL

Distopya kitabı olan 1984, totaliter rejimine tepki gösterir ve toplumun korkularla baş başa kaldığını, yalanlarla direnmek zorunda olduğunu Orwell, kitapta yer verir. 1949 yılında Orwell kitabı kaleme alıp halen okuryazarların ilgisini çeker. Kitap gerçeklerle yüzleşmemizi sağlar.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ – J.R.R

Tolkien’in fantezi destanı, Orta Dünya’da geçen ve hobbitler, elfler, orklar, goblinler ve büyücülerle dolu bir maceraya sürüklüyor. 2001 yılında kitap, filme uyarlandı.

UÇURTMA AVCISI- KHALED HOSSEİNİ

Afganistan’ın trajedi ve dramın yaşandığı dönemde yıkımların hızlanmasıyla birlikte , iki arkadaşın maceralarını ve hüzün hallerini kitap yer verir. Kitabın sonunda gözyaşlarınızı tutamayacaksınız.

HARRY POTTER- J.K ROWLİNG

J.K Rowling’in kaleme aldığı kitap, çok sayıda okuyucuya ulaştı. Küresel çoksatan kitap, film uyarlaması yapıldı. Dünyada en çok izlenilen film arasındadır. Sihir ve canavarlarla gerçekleştirilen macera kitapta yer alıyor

 MEZHABA NO: 5- KURT VONNEGUT

İkinci Dünya Savaşı’nı farklı bir perspektiften yaşayan Billy Pilgrim’in hayatını anlatan bu eser, tarihin en büyük anti-savaş kitaplarından biri olarak kabul ediliyor.

Dünyada en çok ilgi gören 5 kitap hangisidir?
Yorum Yap