1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Samsun’un 2 bin 300 yıllık kültürel mirası Asarkale ve kaya mezarları

Samsun’un 2 bin 300 yıllık kültürel mirası Asarkale ve kaya mezarları

Helenistik Dönemde Karadeniz’e açılan kapı Bafra Asarkale turizme kazandırılacak.

featured

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş ile birlikte Samsun’un tarih ve kültür turizmi açısından önemli yerlerinden biri olan Bafra ilçesindeki Asarkale ve Kaya Mezarlarını ziyaret ederek, kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Asarkale ve Kaya Mezarlarındaki incelemelerin ardından bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan “Şehrimizin dört bir köşesi bir kültürel miras, bir tarihi değer. Bu noktada bize düşen görev de bu değerleri en iyi şekilde muhafaza ederek yarınlara aktarmak, bilinirliğini artırmaktır. Samsun’umuzu ilmek ilmek işlemek, tüm güzellikleri görmek gerek” dedi.

ASARKALE VE KRAL MEZARLARI

Samsun’un Bafra ilçesinde Helenistik Çağ’da inşa edilen ve “Karadeniz’e açılan kapı” olma özelliğini taşıyan Asarkale, tarihe ayna tutuyor. Zamanında ticaret yolu olarak kullanılan yerin güvenliğini sağlamak için inşa edilmiş Asarkale ve ana kayalara oyularak yapılan kaya mezarları ilgi odağı oluyor.

Samsun’un 2 bin 300 yıllık kültürel mirası Asarkale ve kaya mezarları Bafra ilçe merkezine 26 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Helenistik Çağ’da inşa edilen, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde de tadilattan geçirilerek kullanılan Asarkale vatandaşların ilgisini çekiyor. Kayaların oyulması ile yapılan 2 bin 300 yıllık Pflagonya dönemine ait mezarlardan dolayı bölge, özellikle fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri oluyor.

Samsun’un 2 bin 300 yıllık kültürel mirası Asarkale ve kaya mezarları
Yorum Yap