1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dikkat, aşırı sıcak çarpabilir!

Dikkat, aşırı sıcak çarpabilir!

Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Meral Mert, “Sıvı kaybı tansiyon düşmelerine, hipotansiyonlara, böbrek fonksiyonlarımızın bozulmasına, baş dönmelerine, baygınlığa yol açabilir" dedi.

featured

Aşırı sıcaklıklara karşı AKOM’dan uyarı gelirken vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Meral Mert, “Sıvı kaybı düşmelerine, hipotansiyonlara, fonksiyonlarımızın bozulmasına, baş dönmelerine, baygınlığa yol açabilir. Ciddi sonuçlarla hastanelik olabilirsiniz, acillerimiz yazın bu tip hastalarla doluyor. Son dönemde şekerlerinde, tansiyonlarında düşme ve çıkma, şiddetli baş ağrıları, kas ağrılarıyla çok geliyorlar. Nasıl sel uyarısını ciddiye alıyorsak aşırı uyarısında da hayati sonuçlar doğabileceğini biliyoruz. Bazen yol kenarında bayılmış kişilerin sedyeyle getirildiğini görüyoruz, dikkat etmeliyiz” dedi.

Son günlerde megakentte yüksek sıcaklıklar etkili olurken AKOM da İstanbulluları, özellikle sabah 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş altında çok fazla zaman geçirmemeleri, bol sıvı tüketmeleri ve mevsim şartlarına uygun, ince, pamuklu kıyafet seçimlerine özen göstermeleri konusunda uyardı.

Sıcaklıklarla birlikte nem oranının da artmasının ciddi sağlık sorunlarına sebep olabileceği ifade edilirken Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Meral Mert de başta kronik rahatsızlıkları bulunan kişiler olmak üzere vatandaşlara uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Mert, sıvı tüketimi, ilaç kullanımı, tansiyon ve kontrolüne dikkat edilmesi gerektiğini belirtirken kıyafet seçimi gibi birçok noktanın sıcak havalarda önem taşıdığına vurgu yaptı.

Dikkat, aşırı sıcak çarpabilir!
Yorum Yap