1. Haberler
  2. Haber
  3. Yurt Genelinde Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor: İşte Etkilenecek Bölgeler

Yurt Genelinde Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor: İşte Etkilenecek Bölgeler

26 Ocak 2024 Cuma gününden itibaren yurt genelinin çeşitli bölgelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar merkezlerinde yaşanan sevinç, hayatı olumsuz etkileyebilecek durumlarla seyirci olunması bekleniyor.

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden alınan son verilere göre, 26 Ocak 2024 Cuma günü öğle saatlerinden itibaren Hakkari çevreleri ve Şırnak’ın doğusunda yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının oluşturabileceği olumsuz etkilere karşı vatandaşlar uyarılıyor.

Yoğun kar yağışı (20 cm. üzeri kar örtüsü), Erzincan’ın, Tunceli’nin ve Malatya’nın doğusu, Bayburt, Erzurum, Elazığ, Bingöl, Kars, Ardahan, Ağrı, Bitlis, Muş, Siirt ve Van çevrelerinde ise kuvvetli kar yağışı (10-20 cm. kar örtüsü) tahmin edildi. Kuvvetli ve yoğun olarak devam edecek olan kar yağışlarının Cumartesi akşam saatlerine kadar etkisini sürdürecek.

Kar yağışının oluşturacağı olumsuzluklar arasında ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don olayı başı çekerken, kar örtüsü bulunan dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda ise çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Yetkililer, vatandaşların ilgili kurumların uyarılarını dikkate almaları ve olası kazalara karşı önlem almalrını önerdiler. Yoğun kar yağışının sebep olabileceği don tehlikesine karşı korunma yöntemleri de hatırlatıldı.

Yurt Genelinde Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor: İşte Etkilenecek Bölgeler
Yorum Yap