Yok artık dedirtecek yurt dışı çıkış haracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından TBMM’ye sunulması planlanan vergi paketinde, mevcut durumda 150 TL olan yurt dışı çıkış harcının 1.500 TL'ye yükseltilmesi gündeme geldi. Yeni vergi paketinde yer alması beklenen zamlı yurt dışı çıkış harcı için dikkat çeken yeni bir iddia ortaya atıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

Sosyal medyada Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 24 Mayıs 2024 tarihli ‘2024 yılı kanun çalışmaları sunumu’ metni paylaşıldı. Bu sunuma göre, yurt dışı çıkış harcının 3 bin lira olacağı iddiası gündeme getirildi.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI 3 BİN LİRA MI OLACAK?

Sunumda, mevcut durumda 150 TL olan yurt dışı çıkış harcının, 3 bin TL’ye yükseltilmesi önerildi. Sunumda “önerilen düzenleme” ara başlığı altında “Yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından çıkış başına alınan harç tutarının 3 bin TL olarak belirlenmesi, harcın her yıl yeniden değerleme oranında artırılmasının sağlanması ve Cumhurbaşkanına verilen yetkinin buna göre düzenlemesi önerilmektedir” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu sunumun eski bir tarihe dayandığı ortaya çıktı. Son taslağa göre, yurt dışı çıkış harcının 1.500 TL’ye çıkartılması, harcın her yıl yeniden değerleme oranında artırılması öngörülüyor.

Yok artık dedirtecek yurt dışı çıkış haracı!