1. Haberler
  2. Dünya
  3. Ünlü yatırımcı ve finansçıların ölümündeki sır perdesi!

Ünlü yatırımcı ve finansçıların ölümündeki sır perdesi!

İtalyan Corriere della Sera gazetesi batan yattaki cesetlerin Morgan Stanley bankacısı Jonathan Bloomer ve ABD'li avukat Chris Morvillo olduğunu bildirdi.

featured

İtalyan itfaiyesi dün İngiliz iş adamı Mike ‘in eşine ait yatın batığından dört ceset çıkartıldığını ve kayıp iki kişi için arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Cesetler kurtarma botlarıyla karaya çıkartıldı ve resmi kimlik tespiti için yakındaki hastanelere götürüldü. Yerel yetkililer bulunan cesetlerin kimliklerine ilişkin herhangi bir bilgi vermedi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi ölenlerden ikisinin Lynch ve 18 yaşındaki kızı olduğunu bildirirken, İtalyan Corriere della Sera gazetesi şu ana kadar kimlikleri tespit edilen cesetlerin bankacısı Jonathan Bloomer ve ABD’li avukat Chris Morvillo olduğunu bildirdi.

59 yaşındaki Lynch, İngiltere’de en tanınan teknoloji girişimcilerinden biriydi ve ABD’deki bir dolandırıcılık davasında kısa süre önce beraat etmesini kutlamak için arkadaşlarını lüks yatına davet etmişti.

Uzman kurtarma ekipleri son iki gündür batık yatın kamaralarının içinde arama yapıyordu. Kurbanların, ulaşılması zor olan kamaralarda mahsur kaldıklarına inanılıyor. Dalgıçlar yeniden yüzeye çıkmaları gerekmeden gemide yalnızca 8 ila 10 dakika kalabiliyorlar.

Aralarında Lynch’in eşinin de bulunduğu 15 kişi yat alabora olmadan önce kaçmayı başarırken, teknenin aşçısı olan Kanada ve Antigua vatandaşı Recaldo Thomas’ın cesedi faciadan saatler sonra enkazın yakınlarında bulunmuştu.

Dalış ekibinin yanı sıra sahil güvenlik, deniz tabanını taramak ve felaketi araştıran savcılara “yararlı ve güncel unsurlar” sağlayabileceğini söylediği su altı fotoğrafları ve videoları çekmek üzere uzaktan yönetilen bir araç da konuşlandırdı.

Bayesian’ın enkazından sağ kurtulan 51 yaşındaki Yeni Zelandalı kaptan James Cutfield’ın kardeşi Mark, The New Zealand Herald’a konuştu ve kardeşinin “çok iyi bir denizci” ve Akdeniz’de “çok saygın” biri olduğunu söyledi.

Mark Reuters’a yaptığı açıklamada “Eğer bu bir deniz hortumuysa, ki öyle görünüyor, bu benim vakası olarak sınıflandıracağım bir şey” dedi. Siyah kuğu, nadir ve öngörülemeyen bir olayı anlatmak için kullanılıyor.

Ünlü yatırımcı ve finansçıların ölümündeki sır perdesi!
Yorum Yap