1. Haberler
  2. Dünya
  3. Ukrayna Rusya savaşında yeni cepheler!

Ukrayna Rusya savaşında yeni cepheler!

Savaş başladığından beri Rusya topraklarına yaptığı en büyük saldırıda savunma hatlarını geçti.

featured

, başladığından beri topraklarına yaptığı en büyük saldırıda savunma hatlarını geçerek daha da fazla toprak ele geçirmeye çalışırken İHA’larla Rusya’nın iki bölgesini bombaladı.

Ukrayna askerleri, sürpriz bir saldırıyla ‘nın yaklaşık 530 kilometre güneybatısından Rusya sınırını geçen hafta geçmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin saldırıyı muhtemel müzakereler öncesinde Ukrayna’nın elini güçlendirme çabası olarak nitelendirmiş ve cephenin geri kalanında Rus güçlerinin ilerlemesini yavaşlatmayı hedeflediklerini söylemişti.

Ukrayna, kontrol ettikleri alanı 1,000 kilometre kare olarak açıklarken Rus yetkililerin verdiği sayı bu sayının yarısından da azdı.

Bazı Rus savaş bloggerları ve Ukraynalı Telegram kanalları, Rus doğalgazının Ukrayna üzerinden ‘ye iletildiği Sudzha kasabasının Ukrayna kontrolünde olduğunu söyledi fakat bağımsız bir şekilde bu iddiaları doğrulanamadı ve Rusya henüz Sudzha hakkında bir açıklama yapmadı.

2023’te AB’nin doğalgaz tüketiminin %5’ine denk gelen ve Rusya’nın AB’ye yaptığı doğalgaz ihracatının yaklaşık yarısının geçtiği Sudzha’dan Gazprom’un dün yaptığı açıklamaya göre doğalgaz gönderilmeye devam ediliyor.

Rusya, dün cephenin farklı bölgelerinde ilerleme kaydettiğini duyurmuş fakat Ukrayna’nın ilerlemesini durdurmak için yedek askerlerini intikal ettirmesi gerektiğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy gece Ukraynalılara yaptığı açıklamada operasyonun Ukrayna’nın güvenliği için olduğunu ve Kursk bölgesinin Rusya tarafından Ukrayna’ya karşı birçok saldırıda kullanıldığını söyledi.

Ukrayna Rusya savaşında yeni cepheler!
Yorum Yap