Toplu tecavüze uğrayan küçük kıza mahkemede ‘etek boyu’ sorusu

İstanbul'da 13 yaşındaki A.A.'ya 15 kişinin tecavüz etmesinin ve görüntülerle çocuğa şantaj yapıldığının ortaya çıkması büyük tepki yaratmıştı. Sanıkların yargılandığı duruşmada sanık avukatının sorusu 'pes' dedirtti. Avukat, tehditle tecavüz edilen A.A.'ya 'etek boyu' sorusu yöneltti, sonrada çocuğun annesine suçladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

İğrenç silsilesiyle hayatı kabusa dönen kız çocuğu, tecavüzcülerin yargılanmasını beklerken bir şok da mahkemede yaşadı. Geçen haftalarda görülen duruşmada sanık ının dile getirdiği soruyu uygun bulmayan başkanı araya girerek müdahale etti.

A.A. adlı kız çocuğu daha 8. sınıfa giderken iki arkadaşının daveti üzerine gittiği evde arkadaşlarından biri tecavüz etmeye çalışmış, diğer arkadaşı da o anları görüntüye almıştı. Bu görüntüleri izleyen birçok kişi daha sonra A.A.'ya tecavüz edip şantaj yaptı, küçük kızı tehdit etti.

İddiaya göre sapıkların arasında muhtarın oğlu da vardı, A.A.'nın arkadaşının ağabeyi de. A.A. yolda yürürken önünü kesen arabaya bindirilip götürüldüğü sanayide de toplu tecavüze uğradı.

AVUKATTAN ‘ETEK BOYU' SORUSU

Tüyleri diken diken eden olayla ilgili geçen haftalarda görüldü. Halk TV'nin aktardığına göre; duruşmada sanıklardan A.K. ve F.A.'nın avukatı Gülsün Doygun duruşmada söz aldı. Doygun'un mahkeme heyetinden A.A.'ya sorulmasını istediği soru dikkat çekti. O soru, “etek boyunu kısaltmaması için ve daha usturuplu davranması için okuldaki hocaları tarafından uyarılıp uyarılmadığı”ydı.

Bu soruyu duyan mahkeme başkanı müdahale etti ve “Sorunun sorulmasını ben uygun bulmuyorum” dedi, soruyu A.A.'ya yöneltmedi.

ACILI ANNEYİ SUÇLADI

Mahkemede yaşananlar bununla da bitmedi. Duruşmaya ara verildiği sırada avukat Gülsün Doygun ile çocuğun annesi arasında tartışma çıktı. Doygun, acılı anneye bağırarak “Kadın olup çocuğuna sahip çıksaydın, bu çocukların başı yanmazdı” sözlerini sarfetti.

Toplu tecavüze uğrayan küçük kıza mahkemede ‘etek boyu’ sorusu