1. Haberler
  2. Dünya
  3. Tayfun hızla geliyor, ordu alarmda!

Tayfun hızla geliyor, ordu alarmda!

Tayvan'a kuvvetlenerek yaklaşan Gaemi Tayfunu nedeniyle ülkedeki finans piyasaları kapandı, insanlar işlerinden izin aldı ve uçuşlar iptal edildi.

featured

‘a kuvvetlenerek yaklaşan Gaemi Tayfunu nedeniyle ülkedeki finans piyasaları kapandı, insanlar işlerinden izin aldı ve edildi, ordu ise sağanak yağmur tahminleri yapılırken hazır bekliyor.

Meteoroloji yetkilileri, Tayvan’ı son sekiz yılda vuran en güçlü olması beklenen Gaemi’nin bu akşam kuzeydoğu kıyılarında karaya ulaşacağını söylerken, merkezinin yakınında 141 mph hıza kadar çıkan fırtınanın seviyesini yükselterek güçlü bir olarak nitelediler.

Gaemi’nin Tayvan Boğazı’nı geçtikten sonra yarın Çin’in güneydoğusundaki Fujian eyaletine ulaşması bekleniyor.

Acil müdahale merkezinin televizyonda ınlanan bir toplantısında konuşan Tayvan Başbakanı Cho Jung-tai, “Önümüzdeki 24 saatte çok ciddi bir zorluk yaşayacağız” dedi. Tayfunun karaya ilk vuracağı yer olan kırsal Yilan bölgesinde rüzgar ve yağmur şiddetini arttırdı ve yolların çoğu boşalırken lokantalar da kapatıldı.

Tayvan genelinde işe ve okullara ara verildi, başkent Taipei’de sokaklar neredeyse terk edilmiş durumda. Hükümet, “aşırı sağanak yağmur” nedeniyle toprak kayması riskinin yüksek olduğu seyrek nüfuslu dağlık bölgelerden 2,000’den fazla kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

Tayvan Ulaştırma bakanlığı, 201 uluslararası uçuş ve neredeyse tüm iç hat uçuşlarının iptal edildiğini, Savunma Bakanlığı da afet yardım çalışmaları için 29,000 askerin hazır bekletildiğini açıkladı. Japon medyasında da tayfun nedeniyle Okinawa vilayetindeki Miyako ve Ishigaki’den kalkan ve gelen tüm uçuşların da iptal edildiği bildirildi.

Tayfun hızla geliyor, ordu alarmda!
Yorum Yap