Son Dakika… Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı! Öğretmen atama takvimi belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhatapları tarafından merakla beklenen öğretmen atamalarına ilişkin canlı yayında açıklama yaptı. Peki öğretmen atama başvuruları ne zaman, başlayacak kadro sayısı açıklandı mı? Öğretmen atamaları branş dağılımı belli oldu mu? İşte öğretmen atamasında son durum gelişmeleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

Öğretmen takviminde beklenen açıklama geldi. Peki öğretmen atama başvuruları ne zaman, başlayacak kadro sayısı açıklandı mı? Öğretmen atamaları branş dağılımı belli oldu mu? İşte öğretmen atamasında son durum gelişmeleri

Milli Eğitim Bakanı , öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Tekin, 20 bin öğretmen atanacağını söyledi.

Bakan Tekin'in açıklamasına göre en fazla sınıf öğretmenliği ataması yapılacak. Bu atama döneminde 3 bin 262 sınıf öğretmeni göreve başlayacak.

İhtiyaçlar doğrultusunda bir dağılım yaptık. 20 bin öğretmen ataması yapılacak. “Şu branş önemlidir, önemsizdir” gibi bir bakış açım yok.130'a yakın branşın tamamı önemlidir. Sınıf öğretmenliği 3 bin 263, özel eğitim 2 bin 449, rehberlik 1597, din kültürü ve ahlak bilgisi 1594, İngilizce 968.şeklinde gidiyor.

Bunlar tamamen sadece atama yoluyla atama değil, yüzde 50-yüzde 50; yani KPSS skorunun yüzde 50'si, mülakatın yüzde 50'si olarak yapılacak. Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Eğitim camiamıza hayırlı olsun.

Yeni müfredata ilişkin görüş bildirme süresi de bu cumaya dek uzatıldı.

Son Dakika… Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı! Öğretmen atama takvimi belli oldu