1. Haberler
  2. Haber
  3. Servisçiler Ankara’da isyan etti: ‘Esnafın ekmeğinden tasarruf olmaz’

Servisçiler Ankara’da isyan etti: ‘Esnafın ekmeğinden tasarruf olmaz’

Ankara'da servisçi esnafı, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında toplu taşıma olan yerlerde kamuda personel servisi hizmetinin sonlandırılmasına yönelik karara tepki gösterdi.

featured

‘da servisçi esnafı, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında toplu taşıma olan yerlerde kamuda personel servisi hizmetinin sonlandırılmasına yönelik karara tepki gösterdi. “Servisime dokunma“, “Şimşek çaktı, yıldırım esnafa düştü” yazılı dövizler açan servisçiler, Tesviyeciler Parkı’nda basın açıklaması yaptı.

23 yaşındaki servisçi esnafı Hasan Can Mutlu “Geçen sene 950 bin TL kredi çekerek yeni araç aldım. Benim 3 yıllık daha ödemem var. Aylık 13 bin TL taksidim var. Bu seneyi kapattık ama önümüzdeki 2 sene nereden para getireceğim” diye tepki gösterdi.

Bir başka servisçi de “Kamudan personel servisleri çekildiği zaman biz çok büyük mağduriyetler yaşayacağız. Yaptığımız başka iş yok. Memur servisi yapıyorum. Ekmeğimi bundan idame ediyorum” dedi.

Bütün servisçilerin kredi borcu olduğuna dikkat çeken bir servisçi, “Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum, esnafın ekmeğinden tasarruf olmaz. Bizim kazancımızın çoğu zaten vergilere gidiyor. Artık vergilerimizi de ödeyemiyoruz. Bu iş elimizden alınırsa biz çok zor duruma düşeriz. Bütün esnafın şu an kredi borcu var. Esnaf kredisini ödeyemez, çok zor duruma düşer” şeklinde konuştu.

Servisçiler Ankara’da isyan etti: ‘Esnafın ekmeğinden tasarruf olmaz’
Yorum Yap