1. Haberler
  2. Haber
  3. Sarp Sınır Kapısı’nda yeni tip nüfus cüzdanıyla bütünleşik ehliyetler kabul edilmiyor!

Sarp Sınır Kapısı’nda yeni tip nüfus cüzdanıyla bütünleşik ehliyetler kabul edilmiyor!

İçişleri Bakanlığı’nın yeni hizmeti olan ehliyet bilgilerinin kimlik kartlarına yüklenmesi 22 Eylül 2020 tarihinde başladı. Özellikle hususi araç sürücülerinin mutlak suretle yeni tip ehliyeti yanında bulundurması gerekiyor. İşte ayrıntılar...

featured

Ehliyet sahibi yurttaşlar başvuruda bulunarak Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarına ehliyet bilgilerini işletebiliyorlar. Bu sayede vatandaşlar ehliyet taşıma zorunluluklarından da kurtulmuş oluyorlar.

Ehliyet taşıma zorunluluğundan kurtulmuş olan vatandaşlar kimlik kartı ile Sarp Sınır Kapısı Gürcistan Gümrük İdaresi’nden hususi taşıtı ile geçiş yapamıyor.

Gürcistan Gümrük idaresince eski tip sürücü ehliyeti ve yeni tip nüfus cüzdanıyla bütünleşik ehliyetler kabul edilmediğinden özellikle hususi araç sürücülerinin mutlak suretle yeni tip ehliyeti yanında bulundurulması gerekiyor. Kendi adına kayıtlı olmayan Türk plakalı hususi araçla yurtdışına çıkış yapan araç sürücülerin de yanında noter tasdikli vekaletname aslını bulundurması zorunlu oluyor.

Yeni tip ehliyeti yanında bulunmayanlarla, kendi adına kayıtlı olmayan araçla çıkış yapmak isteyen vatandaşlar geri dönerek aracını Türk tarafındaki otoparka bırakıyor ve Gürcistan’a giriş yapıyor.

Yaşadığı sorunları yetkililere aktaran vatandaşlara Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü şu bilgilendirmeyi yapıyor:

“Sarp Sınır Kapısından yurt dışına çıkış yapacak vatandaşlarımızın ve hususi taşıtların çıkış işlemlerinin hızlandırılması aynı zamanda Gürcistan’dan geri dönüşlerin yaşanmaması açısından aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının mutlak suretle çipli yeni tip Kimlik Kartının ya da pasaportunun yanında bulundurulması zorunludur. Kırık, yıpranmış, çipi çıkartılmış nüfus cüzdanları ile eski tip kimlik belgeleri Gürcistan yetkililerince kabul edilmemektedir.

Gürcistan Gümrük idaresince eski tip sürücü ehliyeti ve yeni tip nüfus cüzdanıyla bütünleşik ehliyetler kabul edilmediğinden özellikle hususi araç sürücülerinin mutlak suretle yeni tip ehliyeti yanında bulundurulması gerekmektedir.

Hususi Türk Plakalı araçla Gürcistan’a seyahat edecek vatandaşlarımızın herhangi bir cezai işlemle karşılaşmaması için Gürcistan’da trafik sigortasının mutlaka yapılması gerekmektedir.

Kendi adına kayıtlı olmayan Türk Plakalı Hususi araçla yurtdışına çıkış yapan araç sürücülerinin yanında noter tasdikli vekaletname aslını bulundurulması zorunludur.”

CEMİL CİĞERİM

Sarp Sınır Kapısı’nda yeni tip nüfus cüzdanıyla bütünleşik ehliyetler kabul edilmiyor!
Yorum Yap