1. Haberler
  2. Haber
  3. Samsun’da sokak hayvanları konusu masaya yatırıldı: ‘Uyumlu bir yaşam sürmek mümkündür’

Samsun’da sokak hayvanları konusu masaya yatırıldı: ‘Uyumlu bir yaşam sürmek mümkündür’

Samsun Akademik Odalar Birlikteliği (SAOB) Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası’nda sokak hayvanları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

featured

Akademik Odalar Birlikteliği (SAOB) Dönem Koordinatörü Akın Ömür “Uygarlığın ilk zamanlarından beri birlikte yaşadığımız kedi ve köpekler ile doğada bütünleşik olarak uyumlu bir yaşam sürmek mümkündür” dedi.

SAOB Koordinatörü Akın Ömür yaptığı açıklamasında “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlıklarının iş birliğinde Hayvanları Koruma Kanunu TBMM’den oy çoğunluğu ile geçerek değişmiş ve Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Kanun hazırlanırken Türk Veteriner Hekimleri Birliği veya herhangi bir meslek odasının görüşü alınmamıştır. Bu Kanun, daha önceki kanun değişiklikleri gibi bilimsellikten uzak, sahada uygulanması mümkün olmayan, toplum vicdanını rahatsız eden değişiklikleri içermektedir ve ülkemize bu alanda bir yirmi yıl daha kaybettirecektir” diye konuştu.

Akın Ömür şöyle devam etti:

“İvedilikle tüm Büyükşehir Belediyelerinde Veteriner Halk Sağlığı Daire Başkanlığı ve ilgili Kanun karşısında sorumlu olan diğer belediyelerde Veteriner İşleri Müdürlüğü kurulmalıdır. Samsun özelinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Halit Doğan bu konuda gerekli girişimlere başlatmıştır. Bizlerde başlatılan bu sürece olabilecek eksiklikleri gidermek ve yardımcı olmak için konuyu takip etmekteyiz. İvedilikle oluşturulacak Veteriner Halk Sağlığı Daire Başkanlığı ve Veteriner İşleri Müdürlüklerinde nitelikli ve yeterli sayıda personel istihdamı da önemli bir konudur. Bu istihdam mutlaka sağlanmalıdır. Bu istihdamın içinde veteriner hekim istihdamının da artırılması sürecin daha sağlıklı yürütülmesini sağlayacaktır.”

CEMİL CİĞERİM/SAMSUN

Samsun’da sokak hayvanları konusu masaya yatırıldı: ‘Uyumlu bir yaşam sürmek mümkündür’
Yorum Yap