1. Haberler
  2. Dünya
  3. Putin Ukrayna’yı ateşle oynamakla suçladı: Gündem nükleer tesis!

Putin Ukrayna’yı ateşle oynamakla suçladı: Gündem nükleer tesis!

utin Ukrayna'yı dün gece gerçekleşen saldırıda Rusya'daki Kursk nükleer enerji tesisini vurmaya çalışmakla suçladı

featured

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Ukrayna’yı dün gece gerçekleşen saldırıda Rusya’daki enerji tesisini vurmaya çalışmakla suçladı ve Rus hükümetinin Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Uluslararası Enerjisi Ajansı’nı (IAEA) durum hakkında bilgilendirdiğini söyledi.

İki buçuk yıldır Rus kuvvetlerine karşı mücadele eden Ukrayna, 6 Ağustos’ta Rusya sınırları içinde askeri harekât başlatarak Kursk bölgesine girmişti.

Kursk Vali vekili Alexei Smirnov, Putin’e Kursk nükleer santralindeki durumu anlattı ve Sovyet grafit moderatörlü dört RBMK-1000 reaktörün “stabil” olduğunu söyledi.

Putin, Rusya’nın sınır bölgelerindeki durum hakkında toplanan üst düzeydeki yetkililere yaptığı konuşmada, “Düşman bu gece nükleer santrali vurmaya çalıştı” dedi ve “Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’na haber verildi, kendilerinin geleceğini ve durumu değerlendirmek için uzman göndereceklerinin sözünü verdiler” diye ekledi.

Putin, olay hakkında daha fazla detay vermedi veya iddiasını desteklemek için kanıt sunmadı. Ukrayna ise henüz konu hakkında açıklama yapmadı. Reuters saldırıyı henüz doğrulayamadı.

Putin Ukrayna’yı ateşle oynamakla suçladı: Gündem nükleer tesis!
Yorum Yap