Özgür Özel: ‘CHP’li belediyeye kayyum atanmış gibi tepki veriyoruz’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

Genel Başkanı Özel, iktidara erken seçime ilgili ”Böyle giderse erken seçimi millet ister önünde kimse duramaz, bu kadar net” uyarısında bulundu.

CHP Genel Başkanı partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyumla ilişkili konuşan Özel ”Belediye başkanı olacağında temiz kağıdı ver. Bir günde kayyum ata. Kayyum atama Hakkari halkının iradesine saygısızlıktır. Belediye Başkanı tutuklanırsa yerine belediye meclisinden başkan seçilir. Kayseri bir belediye meclisi Hakkari bir belediye meclisi seçiyor. İçinizden seçemezsiniz ben atarım diyor. Valiyi atıyor. Milletin iradesine saygısı olmayanın milletin gönlünde yeri olmaz” açıklamasında bulundu.

AYKUT KAYA CHP'YE KATILDI

Özgür Özel, grup toplantısında CHP'ye katılımları kutlayarak yeni partililere rozet taktı. Partisinden istifa eden eski İYİ Parti Antalya Milletvekili CHP'ye katıldı.

KAYSERİ'DE ŞEHİT OLAN PİLOTLARI ANDI

Özel ‘‘Malesef sabahleyin kötü bir haber aldık Kayseri'de bir eğitim uçağı düştü iki şehidimiz var, Şehitlerimize allahtan rahmet ailelerine sabır diliyoruz” ifadelerini kullandı.

”CANI SAĞOLSUN”

CHP Genel Başkanı Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısını hatırlatarak ‘‘Sayın Devlet Bahçeli'nin bugün kullandığı bütün ifadeleri yazan iki isimden bütün MHP'liler yaka silkiyor. Canı sağolsun” dedi.

”YAPTIĞINIZ HERŞEYİ AYM İPTAL ETTİ”

CHP Genel Başkanı Özel, Anayasa Mahkemesi'nin 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) bazı maddelerini iptal eden kararına değinerek AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.

”Tayyip bey buradan söylüyorum yaptığınız herşeyi AYM iptal etti. 270 sayfa iptal var. Memleketin nasıl bir hukuksuzlukla yöneltildiği buradan belli oluyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen sistem kökten hukuksuzdur. Anayasa istemek için önce mevcut anayasaya uymak, yetkiyi veren milletin aklıyla alay etmemek gerekir”

Özel açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Anayasa Mahkemesi kararları, yargılamaları herkesin dilinde. Ben de yemin ederken anayasaya göre Erdoğan da anayasaya göre yemin ediyor. Anayasaya aykırı kanun ya da KHK varsa görev 120 milletvekilini birlikte imza attırabilen CHP'dir.

60 gün içinde iğneden ipliğe inceledik. Tuğla gibi bir başvuru yaptık. Bizim 60 günde inceleyip iddia ettiğimiz aykırılıkları Anayasa Mahkemesi 6 yılda inceledi. O sırada bakanlar, rektörler, bakanlar kurulu atandı, seçimler yapıldı, beyefendiler kararı verdiler.

AYM kararı, TSK'nin rütbeleri, adalet müfettişlerinin atanması, din işleri yüksek kurulunun atanması, huzur hakkı ödemeleri, Yargıtay'ın yapısı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın binalarının vakıflara verilmesi.

‘BU DEVLETİ BU HALE AKP VE MHP GETİRMİŞTİR

‘Dün akşam itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kirişleri kırıktır, temeli kumdandır, devleti sakatlamışlardır. Bu devleti bu hale AKP ve MHP'nin anayasa tanımazlığı getirmişr”ti

HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SIDDIK AKIŞ'IN YERİNE KAYYUM ATANMASI:

Hakkari kararını verdi. Yüzde 49 oy alarak belediye başkanını seçti. Dün sabah bir operasyonla belediye başkanının gözaltına alındığını Hakkari valisinin kayyum atandığını öğrendik. Üstelik ilgili iddianame 2010 yılında başlayan soruşturmaya ait. Kabul edildiği tarih 2014. 10 yıldır devam eden bir dava, 14 yıllık bir mesele.

İddianamenin savcısı FETÖ'den firarda. “İddianamelerdeki iddiaların ispat imkanı yok, dava defalarca ertelenmiş ama dün yeni bir soruşturma açılıp belediye başkanına yeni soruşturma açılmış buna istinaden gözaltına alınıp, suçu nedir bilmiyoruz, gizlilik kararı var diyorlar. Suçu varsa yeni delil varsa cezalandırılabilir ama usul yöneten bellidir.

“HAKKARİ HALKININ İRADESİNE SAYGISIZLIKTIR”

14 yılldır yargıla, tutuklama, milletvekili olacağında temiz kağıdı ver, dava devam ederken yeni soruşturma ile bir günde kayyum ata. Kayyum atamak Hakkari halkının iradesine saygısızlıktır. Suçu varsa yargılanır, yerine belediye meclisinden vekil seçilir. Ceza alırsa yerine belediye meclisinde belediye başkanı seçilir. Bir KHK ile konu terörle ilişkili diyerek hemen kayyum atarım soruşturma ile birlikte atarım, sonra içlerinden seçtirmem diyorlar. Kayseri, Hakkari'de halk bir belediye meclisi seçiyor. Biri suçluysa onu bağlar, kardeşini, evladını bağlamaz, sanki bütün belediye meclisi suçluymuş gibi vali ‘Ben atarım diyor. Bu anlayış AKP'nin ve Cumhur İttifakının 31 mart seçimlerindeki hezimetin en önemli birkaç sebebinden biridir.

“İRADE BU KADAR NET”

Milletin iradesine saygısı olmayanın milletin gönlünde yeri olmaz. Geçen hafta Ahmet Türk ziyaretime geldi, seçimleri kutladı, genel başkanlığımı kutladı. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı kendisi. 2014'ten beri Mardin halkı Ahmet Türk'ü seçiyor. İrade bu kadar net! Her zaman rekor oy alıyor. Şu ana kadar 2 yıl 4 ay belediye başkanlığı yapabilmiş. Benim atadığım vali yönetecek diyor. Sonra o valiler Soylu'ya 30 bin TL'lik tespihler verip belediyeye ödetiyor.

Hakkari'ye atanan kayyuma da CHP'nin bir belediyesine atanmasına nasıl tepki veriyorsak buna da aynı tepkiyi veriyoruz. Sana göre demokrasi bana göre demokrasi olmaz.”

Özgür Özel: ‘CHP’li belediyeye kayyum atanmış gibi tepki veriyoruz’