1. Haberler
  2. Haber
  3. ‘Ötanazi yasası’ TBMM Genel Kurulu’nun gündeminde!

‘Ötanazi yasası’ TBMM Genel Kurulu’nun gündeminde!

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifi bugün TBMM Genel Kurul'un gündemine gelecek.

featured

Kamuoyunda “Sahipsiz sokak hayvalarına ötanazi” yapılacağına ilişkin tartışmalara neden olan 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’, üç gün süren görüşmelerin ardından 23 Temmuz’da TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda kabul edilmişti.

Genel Kurul’un mesaisi, AKP’nin önergisiyle, komisyonlarda kabul edilerek sıraya alınan kanun tekliflerinin yeni yasama yılına kalmadan yasalaşmaları için 1 Ağustos’a kadar uzatıldı. Bu tarihe kadar haftanın 7 günü çalışacak Genel Kurul’da 5 kanun teklifi yasalaşması bekleniyor.

T24’te yer alan habere göre ‘nda, 28 Temmuz Pazar gününden itibaren sırasıyla kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, 9. Yargı Paketi ve sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine başlanması bekleniyor.

Söz konusu tekliflerin içinde sokak köpeklerine “ötanazi” tartışmalarına neden olan teklif, AYM’nin Medeni Kanun’da iptal ettiği maddenin aksine kadınların kendi soyadını kullanmamasını öngören düzenleme gibi kritik düzenlemeler yer alıyor.

Meclis’in çalışacağı 26-29 Temmuz tarihleri arasında ise ziyaretçi yasağı getirildi. Yasağın, komisyon görüşmelerinde yaşanan tartışmaların ardından savuncuları ve STK’ların olası protestolarını önlemek için alındığı belirtiliyor.

‘Ötanazi yasası’ TBMM Genel Kurulu’nun gündeminde!
Yorum Yap