Netflix’in raporu ortaya koydu! ‘Ne İzledik?’

Netflix, 'Ne İzledik: Bir Netflix Etkileşim Raporu' (Netflix 'What We Watched: A Netflix Engagement Report) adlı rapor yayınladı. Netflix, bugünden itibaren yılda iki kez bu raporu yayınlayacaklarını açıkladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

, Amerika'daki Oyuncu Sendikası'nın ‘Şeffaf değilsiniz!' eleştirilerine karşın bir hazırladı.

Video izleme platformu Netflix, altı aylık bir süre boyunca insanların Netflix'te neler izlediğini gösteren kapsamlı bir rapor yayımladı.

“BAŞARI İZLENME SAATLERİYLE BELİRLENEMEZ”

Raporda, başarının yalnızca izlenme saatleriyle belirlenemeyeceği belirtilirken, “Önemli olan, bir filmin veya TV şovunun izleyicilerini heyecanlandırıp heyecanlandırmadığı ve bu izleyici kitlesinin, filmin ekonomisine göre büyüklüğüyle ilgilidir” ifadeleri kullanıldı.

Raporda, Ocak-Haziran 2023 arasında en çok izlenen içeriklere yer verildi.

Sektöre derin bilgiler sağlayacağına inanarak bu raporu yayınladıklarını açıklayan Netflix, “Bu, Netflix ve sektörümüz için ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır. Haftalık En İyi 10 ve En Popüler listelerimizle birlikte bu rapordaki görüntüleme bilgilerinin, içerik oluşturuculara ve sektörümüze kitlelerimiz ve onlarda yankı uyandıran unsurlar hakkında daha derin bilgiler sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Rapordan öne çıkan ayrıntılar şu şekilde:

Bugün yayınlanan ilk rapor, Ocak-Haziran 2023 arasında en çok izlenen içerikleri gösteriyor. Netflix açıklamasına göre “Ne İzledik” raporu üç başlık içeriyor: İzlenme saati, bir içeriğin dünya çapında yayınlanıp yayınlanmadığı ve programın yayınlanma tarihi.

İlk rapora göre The Night Agent'ın ilk sezonu 812 milyon saatten fazla izlenmeyle listenin ilk sırasında yer alıyor.

Ginny & Georgia‘nın ikinci sezonu (665,1 milyon saat izlenme), The Glory‘nin ilk sezonu (622,8 milyon saat izlenme) ile listenin devmında yer alıyor.

‘ın ilk sezonu 507,7 milyon saat izlenmiş.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story 503 milyon saat izlenme rakamına ulaşmış. Jennifer Lopez'in başrolünü oynadığı “The Mother” ise söz konusu 6 aylık süreçte yayın hizmetinin en çok izlenen filmi oldu.

Liste 18.000'den fazla başlık içeriyor. Bir içerik 50.000 saatten fazla izlendiyse listeye dahil ediliyor.

Netflix’in raporu ortaya koydu! ‘Ne İzledik?’