1. Haberler
  2. Haber
  3. Naci Görür’den Gemlik fayı uyarısı

Naci Görür’den Gemlik fayı uyarısı

Prof. Dr. Naci Görür, Bursa'da meydana gelen 4,1'lik depremin ardından Gemlik Fayı'na dikkat çekerek, “Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz. Hem fayın üzerinde hem de kötü bir zemin üzerinde” dedi. Görür, bu uyarıyı Çanakkale depreminden yaklaşık 20 dakika önce yaptı.

featured

 BİGA DEPREMİNDEN ÖNCE BİLDİRDİ

Gemlik fayı hakkındaki açıklamasını bugün Çanakkale’nin ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğünde depremden yaklaşık 20 dakika önce bildirdi..

Görür yaptığı açıklamada “Arkadaşlar Gemlik hakkında sürekli görüş almak istiyorlar. Gemliğin konumu iyi değil. Gemlik Fayı üzerinde. Bu fay İznik ve Geyve Fayının devamı. Kuzey Anadolu Fayının Güney Kolunu oluşturuyor. Yapılan bazı çalışmalara göre 1999 depremlerinden sonra güney kolun enerjisi belirli bir miktar boşaltıldı. Ama buna rağmen Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz. Hem fayın üzerinde hem de kötü bir zemin üzerinde. Gemlik’te yeni imar ve iskan verilmemeli ve yapılar çevresindeki yüksek alanlara kaydırılarak özel inşaat ve mimari tekniklerle yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Naci Görür’den Gemlik fayı uyarısı
Yorum Yap