1. Haberler
  2. Haber
  3. MSB açıkladı: ‘Türk deniz yetki alanlarını ihlal eden gemi engellendi’

MSB açıkladı: ‘Türk deniz yetki alanlarını ihlal eden gemi engellendi’

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk Ege Denizi'nde Yunanistan'ın seyir duyurusu ile Türk deniz yetki alanını ihlal eden İtalyan bayraklı kablo döşeme gemisinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı gemiler tarafından engellendiğini açıkladı.

featured

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son 1 haftada yapılan faaliyetlere ilişkin bakanlıkta basın toplantısı düzenledi. Aktürk, terörle mücadele operasyonlarına ilişkin, “Son 1 haftada, 1’i terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan 94 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar 726’sı Irak’ın kuzeyi ve 795’i ise Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1521 olmuştur. Etkin ve kararlı operasyonlarımız neticesinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist daha Habur’daki hudut karakolumuza teslim olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlere ait çok sayıda mühimmat, mayın ve yaşam malzemesi de ele geçirmiştir” ifadelerini kullandı.

“TÜRK DENİZ YETKİ ALANLARINI İHLAL EDEN GEMİ ENGELLENDİ”

Tuğamiral Aktürk, 22 Temmuz’da söz konusu geminin Türk deniz yetki alanına girmemesi konusunda uyarıldığı ve Türk bayraklı gemilerle engellendiğini vurgulayarak “Daha sonra yapılan koordinasyon neticesinde, belirtilen koordinatlarda çalışma yapılmasına izin verildi ve Deniz Kuvvetlerine ait gemilerin refakatinde faaliyetini tamamladı” dedi.

MSB açıkladı: ‘Türk deniz yetki alanlarını ihlal eden gemi engellendi’
Yorum Yap