1. Haberler
  2. Dünya
  3. Modern çağın korsanları 2 gemiyi hedef aldı

Modern çağın korsanları 2 gemiyi hedef aldı

Modern çağın korsanları olarak yorumlanan Yemen'deki Husi grubu, dün Kızıldeniz ve Hint Okyanusu'nda iki gemiye düzenlenen saldırıları üstlendi

featured

Yemen’deki Husi grubu, dün ve ‘nda iki gemiye düzenlenen saldırıları üstlendi.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Saree, saldırılan ilk olan Transworld Navigator’un Kızıldeniz’de “mürettebatsız deniz aracı” kullanılarak hedef alındığını ve geminin doğrudan isabet alındığını söyledi.

İkinci gemi Stolt Sequoia’ya ise Hint Okyanusu’nda seyir füzeleriyle saldırı düzenlendiğini söyleyen Saree gemilerin “işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal eden” şirketlere ait olduğunu söyledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da saldırıyı doğruladı ve Yunanistan’a ait Transworld Navigator gemisinin tarafından insansız hava aracı ile vurulduğundan şüphelenildiğini açıkladı.

CENTCOM’dan dün yapılan açıklamada “Bugün, yerel saatle 0400’te mürettebat tarafından geminin orta derecede hasar aldığı ve hafif yaralananlar olduğu bildirildi ancak gemi yolculuğuna devam etti” denildi. Açıklamada ABD veya koalisyona ait gemilerde herhangi bir yaralanan olmadığı belirtildi.

Gazze’deki savaşta Filistinliler ile dayanışma içinde hareket ettiklerini belirten Husiler, geçen yılın Kasım ayı ortasından bu yana Kızıldeniz’deki ticari gemilere insansız hava araçları (İHA) ve füze saldırıları düzenliyorlar. Husiler bugüne kadar düzenlenen onlarca saldırıda iki gemiyi batırdı, bir diğerini ele geçirdi. Saldırılarda az üç denizci hayatını kaybetti.

(Kaynak: Ajanslar)

Modern çağın korsanları 2 gemiyi hedef aldı
Yorum Yap