1. Haberler
  2. Haber
  3. Meteoroloji saat verip uyardı! Sıcak hava dalgası yeniden geliyor

Meteoroloji saat verip uyardı! Sıcak hava dalgası yeniden geliyor

Meteoroloji son hava durumu raporunu yayınladı ve pazartesi gününe dikkat çekerek uyarıda bulundu. Hava sıcaklıklarının bir anda 5 dereceye kadar artacağı ve İstanbul başta olmak üzere birçok şehrin yeniden sıcak hava dalgasının etkisine gireceği belirtildi. Peki, bu bunaltıcı sıcaklıklar ne kadar süre devam edecek? İşte ayrıntılar…

featured

yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun illerinin iç kesimleri, Rize çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel sağanak yağışlı, Van’ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji, Marmara Bölgesi’nde mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıkların, 19 Ağustos Pazartesi gününden itibaren 3 ila 5 derece artacağını bildirdi.

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada; pazartesi gününden itibaren artacak hava sıcaklıklarının gelecek hafta boyunca bölgede mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

İlerleyen günlerde bazı illerde en yüksek sıcaklıkların, İstanbul’da 31-33, Kocaeli’de 32-35, Sakarya’da 32-35, Yalova’da 31-36, Edirne’de 35-39, Kırklareli’de 33-37, Tekirdağ’da 30-36 derece aralıklarında olacağı tahmin ediliyor. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında açık alanda bulunmamaları konusunda dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji saat verip uyardı! Sıcak hava dalgası yeniden geliyor
Yorum Yap