1. Haberler
  2. Haber
  3. İstanbul’un kadın baro başkanı Filiz Saraç yeniden aday

İstanbul’un kadın baro başkanı Filiz Saraç yeniden aday

stanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun 14 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirdiği ön seçimde geçerli 285 oyun tamamını alarak yeni dönemde de başkanlık yolunda güven tazeledi.

featured

Başkanı Av. , Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun 14 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirdiği ön seçimde geçerli 285 oyun tamamını alarak yeni dönemde de başkanlık yolunda güven tazeledi.
144 yılın ardından İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı seçilen ve “Gelişen ve Gençleşen Baro” için yeni döneme hazırlanan Saraç, “Bilgi ve tecrübeyi İstanbul Barosu’nun geleceği olan genç meslektaşların coşkusu, vizyonu ile birleştirerek geleceğe birlikte yürüyoruz. Etkin Baro, Güçlü diyerek çıktığımız bu yolda, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilkeleri ışığında, Cumhuriyet değerlerini koruyan, gelişen, gençleşen ve en önemlisi değişen bir baro için mücadeleye devam edeceğiz!” dedi.

“HAK VE ADALET İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Görevi süresince mesleki ve toplumsal konularda aktif olarak mücadele veren Başkan Av. Filiz SARAÇ, “Avukatlar yargının kurucu unsurudur, hukuk devletinin, insan hakları ve demokrasinin güvencesidir. Avukatlar ve onların meslek örgütü olan Barolar, adaletsizliğin karşısında her zaman dimdik durmuştur! Avukatlar olarak güçlünün hukukunu değil hukukun gücünü savunmaya, bağımsız yargı için mücadeleye, hukuk devletine ve demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Adil yargılanma ilkesinin her gün çiğnendiği bu ortamda, hukuk devleti, bağımsız yargı ve adalet için mücadele etmeye ve direnmeye devam ediyoruz ve etmekte kararlıyız” dedi.

İstanbul’un kadın baro başkanı Filiz Saraç yeniden aday
Yorum Yap