İstanbul’da Fransız Konsolosluğu önünde işçi eylemi: Birleşik Metal-İş Sendikası

Yetki almalarına rağmen işverenin sendikayla toplu iş sözleşmesi yapmaması üzerine çalıştıkları fabrikada greve giden Birleşik Metal-İş Sendikasına üye bir grup işçi, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Fransa merkezli bir fabrikada 19 Nisan'dan itibaren grev yapan üyesi işçiler, Taksim Meydanı'nda toplandı.

“Sendika hakkıma saygı duy” yazılı pankart açıp sloganlar atan işçiler, Türkçe ve Fransızca dövizler taşıyarak İstiklal Caddesi'nin girişindeki Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na kadar yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan Genel Başkanı Özkan Atar, toplu sözleşme yapılması konusunda sendikalarının yetki aldığını ancak işverenin bunu uygulamadığını belirterek, işçilerle başlattıkları mücadelenin toplu iş sözleşmesi imzalanıp işbaşı yapacakları güne kadar süreceğini söyledi.

İlk günkü kararlılıklarını sürdüreceklerini belirten Atar, “İşveren işçi arkadaşlarımızın direncini kırmak istiyor. Aslında kendisinin o fabrikada kırk gündür sağlıklı bir üretim yapılamadığından dolayı büyük zarara uğradığını biliyoruz. Aslında kan kusuyor ama bunu belli etmek istemiyor.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da Fransız Konsolosluğu önünde işçi eylemi: Birleşik Metal-İş Sendikası