1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail, Lübnan’ı yine vurdu, çok sayıda yaralı ve ölü var!

İsrail, Lübnan’ı yine vurdu, çok sayıda yaralı ve ölü var!

Görgü tanıkları en az 10 patlamanın ardından yoğun siyah dumanların yükseldiğini gördüklerini söylediler.

featured

İsrail’in Lübnan’da Hizbullah’ın mali işlerini yürüten ekipleri hedef alan saldırılara hazırlanırken dün geç saatlerde Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu.

Reuters görgü tanıkları en az 10 patlamanın ardından yoğun siyah dumanların yükseldiğini gördüklerini söylediler. Patlamalara neyin sebep olduğu ya da can kaybı olup olmadığına dair henüz bir bilgi verilmedi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen görgü tanıkları, daha güvenli olduğu düşünülen bölgelere gitmeye çalışan panik halindeki kalabalık nedeniyle sokakların tıkandığını ve Beyrut’un bazı bölgelerinde trafik sıkışıklığı yaşandığını söylediler.

İsrail askeri sözcüsü daha önce sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada “Hizbullah El-Kard el-Hassan Derneği’ne ait altyapıya saldırmaya başlayacağız, derhal bölgeden uzaklaşın” dedi.

ABD ‘nin Hizbullah’ın mali işlerini yönettiğini belirttiği El-Kard el-Hassan’ın, 15’i Beyrut’un merkezi ve banliyölerinin yoğun nüfuslu bölgelerinde olmak üzere Lübnan genelinde 30’dan fazla merkezi bulunuyor.

İsrail, Lübnan’ı yine vurdu, çok sayıda yaralı ve ölü var!
Yorum Yap