1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail, Gazze’yi vurdu, siviller hastanelere ulaşamıyor!

İsrail, Gazze’yi vurdu, siviller hastanelere ulaşamıyor!

İsrail Kuzey Gazze'yi vuruyor.

featured

İsrail ordusu iki hafta Gazze Şeridi’ndeki başlattığı yeni operasyonun şiddetini artırarak kuzeydeki hastaneleri ve yerinden edilmiş insanların sığındığı mülteci kamplarını ablukaya alırken yardımların sivillere ulaşmasını engelledi.

Sağlık görevlileri ve bölge sakinlerinin verdiği bilgiye göre İsrail askerler Jabalia mülteci kampındaki erkekleri toplarken ve kadınlara da kampını terk etmeleri talimatı verdi. Sağlık görevlileri İsrail’in Jabalia’da bir eve düzenlediği hava saldırısında beş kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), insani yardım araçlarının kuzeydeki yerleşim yerlerine gitmelerinin İsrailli yetkililer tarafından engellediğini açıkladı. UNRWA başında bulunan Philippe Lazzarini, sosyal medya platfomu X’te yaptığı açıklamada “Kaçmaya çalışan insanlar öldürülüyor, cesetleri sokakta bırakılıyor” dedi.

Endonezya Hastanesi’ndeki sağlık görevlileri Reuters’a, İsrail askerlerinin bir okula baskın düzenlediğini ve okulu ateşe vermeden önce erkekleri gözaltına aldığını, yangının hastane jeneratörlerine ulaştığını ve elektrik kesintisine neden olduğunu söylediler.

Sağlık görevlileri, askerlerin hastanenin içine girmediklerini söylerken Kamal Adwan Hastanesi’ndeki sağlık görevlileri, İsrail güçlerinin gece hastane yakınlarında yoğun çatışmaya girdiklerini belirtti.

Filistinli sağlık yetkilileri İsrail’in saldırılarında Jabalia’da en az 18, Gazze’nin başka yerlerinde ise sekiz kişinin öldüğünü açıkladı. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada askerlerin Jabalia bölgesinde altyapı ve tünel şaftlarını söktüğü ve militan olduğu iddia edilen kişileri öldürdüğü ifade edildi.

Hamas’ın geçen yıl Ekim ayındaki saldırısının ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı hava ve kara harekatında 42,500’den fazla Filistinli hayatını kaybetti. Gazze Şeridi sağlık yetkilileri yaklaşık 10,000 kişinin yıkılan binaların altında kaldığını ve ölü sayısı tahminlerine dahil edilmediğini ifade ediyorlar.

İsrail, Gazze’yi vurdu, siviller hastanelere ulaşamıyor!
Yorum Yap