1. Haberler
  2. Haber
  3. Gaziantep, Osmaniye ve Diyarbakır’da Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor

Gaziantep, Osmaniye ve Diyarbakır’da Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor

26 Ocak 2024'te bazı bölgelerde kuvvetli kar yağışı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarılarda bulunuyor.

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre; 26 Ocak 2024 Cuma günü sabah saatlerinden itibaren Gaziantep çevreleri, Osmaniye’nin doğusunun yüksekleri, Şanlıurfa’nın ve Mardin’in kuzeyi ile Diyarbakır’ın ve Adıyaman’ın kuzey ve batısının yükseklerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hava tahminlerine göre, 10-20 cm. değerinde kar örtüsü oluşması öngörülüyor.

Şanlıurfa ve Mardin’in güneyi, Diyarbakır ve Adıyaman’ın güney ve doğusu, Kilis ve Batman çevrelerinde ise beklenen yoğun yağmur ve sağanak yağış ulaşımda aksamalara neden olabilir. Halkın buzlanma ve don olayı ile kar örtüsü bulunan dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulunuldu.

Bugün sabah saat 06:00’da başlayan ve 27 Ocak 2023 sabah saat 06:00’ya kadar sürecek olan bu durum nedeniyle oluşması muhtemel buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksama gibi risklere karşı tedbirler alınması önerildi. Ayrıca, don tehlikesi ve korunma yöntemleri konusunda vatandaşların bilgi sahibi olması gerektiği hatırlatıldı.

Şiddetli kar hadisesinin ülkemizi etkisi altına alacağını belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, konuyla ilgili gelişmeleri ve tahminleri yakından takip ettiklerini bildirdi. Özellikle yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşların hava durumu raporlarını düzenli olarak kontrol etmeleri tavsiye edildi.

Gaziantep, Osmaniye ve Diyarbakır’da Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor
Yorum Yap