1. Haberler
  2. Dünya
  3. Gaemi Tayfunu Tayvan’ı geçti, Çin’i vuruyor!

Gaemi Tayfunu Tayvan’ı geçti, Çin’i vuruyor!

Tayfunun Çin'e ulaşmasından önce Xi Jinping liderliğindeki Komünist Parti Politbüro Daimi Komitesi su baskını kontrolü için özel bir toplantı düzenledi.

featured

, Çin’in kıyı kesimindeki Fujian bölgesindeki kasabaları şiddetli yağmur ve rüzgârla etkisi altına alırken, kalabalık nüfusun bulunduğu Çin’in iç kesimlerine ilerliyor.

Gaemi yavaşlayan rüzgâr hızından dolayı sınıfı düşürülerek yerine tropik fırtına olarak sınıflandırıldı.

Çin devlet haber ajansı Xinhua, fırtınanın Fujian’da neredeyse 630,000 kişiyi etkileğini ve bu kişilerin neredeyse yarısının bölgeden ayrılması gerektiğini aktardı.

Gaemi’nin bu gece Jiangxi bölgesine ulaşması bekleniyor. Meteorologlar aralarında 100 milyonun üzerinde nüfusa sahip Henan’ın da olduğu 10 bölgeyi fırtınaya karşı uyardı.

Tayfunun Çin’e ulaşmasından önce Xi Jinping liderliğindeki Komünist Parti Politbüro Daimi Komitesi su baskını kontrolü için özel bir toplantı düzenledi.

Bilim insanları bugün iklim değişikliğinin tropik fırtınaların sayısını azaltsa da daha güçlü olmalarına neden olduğuna dair bir rapor ınladı.

Daha önce Filipinler’de 32 kişiyi öldüren, birçok yerde su baskınına sebep olan ve Filipinler açığında endüstriyel yakıt taşıyan bir tanker gemisini batıran Gaemi dün ‘a ulaşarak 500’den fazla kişiyi yaralamış, 5 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuş ve bir yük gemisini batırmıştı.

Gaemi Tayfunu Tayvan’ı geçti, Çin’i vuruyor!
Yorum Yap