1. Haberler
  2. Haber
  3. Endonezya’da facia: Altın madeni üzerinde heyelan!

Endonezya’da facia: Altın madeni üzerinde heyelan!

Endonezya'da şiddetli yağışların yol açtığı toprak kaymasının ardından Batı Sumatra eyaletinde çöken yasadışı bir altın madeninde en az 15 kişinin hayatını kaybetti

featured

‘da şiddetli yağışların yol açtığı toprak kaymasının ardından Batı Sumatra eyaletinde çöken yasadışı bir altın madeninde en az 15 kişinin hayatını kaybetti.

Afetlerden sorumlu kurumun başkanı Irwan Efendi, kurtarma ekiplerinin kayıp durumda olan yedi kişinin yerlerini tespit etmeye çalıştığını açıkladı.

Maden kaynaklarının yetkililer tarafından denetlenmesi zor koşullara sahip uzak bölgelerde bulunması nedeniyle küçük ölçekte ve yasadışı yapılan madencilik, Endonezya’da sık sık kazalara neden oluyor.

Efendi, Solok bölgesindeki yasadışı altın madeninin dün akşam şiddetli yağmur nedeniyle meydana gelen toprak kaymasının ardından çöktüğünü söyledi.

Kurtarma ekiplerinin karayoluyla ulaşılamayan bölgeye ulaşmak için sekiz saatlik bir yürüyüş yapması gerektiğini söyleyen Efendi, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Mağdurlar, elle altın madenciliği yapan bölge sakinleri” dedi.

Efendi, olay sırasında madende bulunduğu düşünülen 25 kişiden 15’inin hayatını kaybettiğini, üçünün yaralandığını ve yedisinin kayıp olduğunu tahmin ettiğini belirtti.

Polis ve asker günün erken saatlerde kayıplar için arama çalışması başlatırken, hayatını kaybedenlerin madenden çıkarılması için de çalışmalar yürütüldü.

Endonezya’da facia: Altın madeni üzerinde heyelan!
Yorum Yap