Ekrem İmamoğlu, ‘Bunları temizlememiz lazım’ demişti: Adalar’da 43 akülü araç toplatıldı

Adalar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve İBB Zabıtası Adalar'da yayalaştırılan alanlara giren akülü araçlara karşı operasyon başlattı. UKOME kararına aykırı hareket ettikleri belirtilen 43 akülü araç toplatılıp, Adalar Belediyesi Atölyesi'ne teslim edildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, Adalar'da yayalaştırılan bölgelere giren akülü araçlara karşı bir operasyon başlattı. 43 akülü araç, UKOME kararlarına aykırı olarak hareket ettikleri gerekçesiyle toplandı ve Adalar Belediyesi Atölyesi'ne teslim edildi.

Adalar'da faytonların kaldırılmasının ardından, “Adabüs-Azmanbüs” tartışmalarının yanı sıra akülü araçlar da gündemde önemli bir yer tutuyor. Ada sakinleri, akülü araçların neden olduğu kazalardan dolayı düzenlemeler yapılmasını talep ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da daha önce yaptığı açıklamada, “Adalar'ı esas çirkin gösteren bir kısım elektrikli araç var. Bunları temizlememiz lazım” demişti.

Şikayetler üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, Adalar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa bir çalışma başlattı. UKOME kararları gereği yayalaştırılan alanlara akülü araçların girişinin yasaklandığı ve bu alanlarda park yapılmasının engellendiği belirtildi.

Ekrem İmamoğlu, ‘Bunları temizlememiz lazım’ demişti: Adalar’da 43 akülü araç toplatıldı