1. Haberler
  2. Haber
  3. Dilruba Kayserilioğlu’na sessiz tahliye: Gece yarısı serbest bırakıldı!

Dilruba Kayserilioğlu’na sessiz tahliye: Gece yarısı serbest bırakıldı!

İzmir'de bir sokak röportajında yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, gece geç saatlerde sessiz sedasız tahliye edildi. Tahliye süreciyle ilgili konuşan Dilruba'nın annesi, kızının akşam saatlerinde kimseye haber verilmeden serbest bırakıldığını ifade etti.

featured

Sokak röportajındaki sözleri gerekçe gösterilerek tutuklu bulunan tahliye edildi. Dilruba’nın annesi, kızının akşam saatlerinde kimseye haber verilmeden tahliye edildiğini anlattı.

Halk TV’nin haberine göre, Dilruba serbest kaldıktan sonra bir otobüs durağında bekleyerek sokaktaki birinden telefonunu ödünç alıp annesini aradı. Gece 23.00 sularında evine ulaşan Dilruba, ailesine büyük bir sürpriz yaşattı. Annesi, bu ani tahliyenin kendilerini şok ettiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Dilruba Kayserilioğlu İzmir’de gerçekleştirilen bir sokak röportajında cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve ”cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanan Dilruba K.’nin tutukluluğuna itiraz edilmişti.

Dilruba’nın avukatı Hüseyin Yıldız, jet hızında iddianamenin açıldığını belirterek 3 Eylül’de davanın görüleceğini belirtmişti.

ÖZGÜR ÖZEL ZİYARET ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne giderek sokak röportajı sonrası tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nu ziyaret etti.

Özel, Kayserilioğlu’nun gördüğü muameleyi hak etmediğini, tutuklanmasının hukuksuzluk olduğunu, herkesin şiddeti çağırmamak şartıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı bulunduğunu, bunun anayasayla güvence altına alındığını belirtti.

Özel, Kayserilioğlu’nun ne söylediğinin farkında olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Özgürlüğüne kavuştuğunda kendi ağzından verdiği röportajda ne kastettiğini, etmediğini, gerçek düşüncelerini paylaşacak. Bu vakitten sonra içeride geçirdiği her dakika hukuksuzluk, biz 3 Eylül günü duruşmada serbest kalacağını ümit ediyoruz, kendisi de ediyor. 9 Eylül günü kendisini partimizin 101. kuruluş yıl dönümünde Ankara’daki törenlere ve akşamki konsere davet ettim. Şevval Sam olacak ve onu canlı dinlemeyi çok istediğini söyledi. 9 Eylül için randevulaştık. Ümit ediyoruz bu isteğini boşa çıkaracak bir durumla karşı karşıya kalmayız. Hukukçular, hatta hukukçu olan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de ‘tutuksuz yargılanması gerekiyor’ şeklinde bir değerlendirme yapmıştı.”

Dilruba Kayserilioğlu’na sessiz tahliye: Gece yarısı serbest bırakıldı!
Yorum Yap