1. Haberler
  2. Haber
  3. Çukura düşüp baygınlık geçirdi: Yerini cep telefonu sinyalinden belirlediler

Çukura düşüp baygınlık geçirdi: Yerini cep telefonu sinyalinden belirlediler

Van'ın İpekyolu ilçesinde, dengesini kaybederek 4 metre derinliğindeki çukura düşen Ali Erkul, cep telefonuyla yardım çağrısı yaptıktan sonra baygınlık geçirdi. Jandarma ekipleri, Erkul’un bulunduğu yeri cep telefonunun sinyalinden tespit ederek kurtarma operasyonu başlattı.

featured

‘ın İpekyolu ilçesinde gece saatlerinde yaşanan olayda, Vali Mithat Bey Mahallesi’nde yürüyüş yapan Ali Erkul dengesini kaybederek 4 metre derinliğindeki bir çukura düştü. Düşmenin ardından kısa bir süre kendine gelen Erkul, cep telefonuyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım talep etti. Ancak, baygınlık geçiren Erkul, konumunu belirlemede zorluk yaşadı ve olay yerine doğru adresi veremedi.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları el feneri yardımıyla gerçekleştirilirken, jandarma ekipleri cep telefonunun sinyalini kullanarak Erkul’un bulunduğu yerin koordinatlarını belirledi.

Kurtarma ekipleri, Erkul’u çukurdan çıkarmak için yoğun bir çaba sarf etti ve 4,5 saat süren çalışma sonucunda yaralı vatandaş kurtarıldı. Sağlık personelinin olay yerindeki müdahalesinin ardından Erkul, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili detaylı inceleme başlatıldı.

Çukura düşüp baygınlık geçirdi: Yerini cep telefonu sinyalinden belirlediler
Yorum Yap