1. Haberler
  2. Haber
  3. CHP 7. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan, Fernas işçilerine destek: Yanınızdayız

CHP 7. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan, Fernas işçilerine destek: Yanınızdayız

Fernas Madencilik'te işten çıkarılan işçilerin direnişi sürüyor.

featured

Manisa’nın Soma ilçesinde AKP’li Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait olan Madencilik isimli şirkette çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na (Bağımsız Maden İş) üye oldukları için işten çıkarılan madencilerin direnişi sürüyor. Fernas emekçilerine bir destek de 7. Genel Başkanı ‘ndan geldi.

26 Ağustos’ta işten çıkarılan 6 işçi, aynı gün maden önünde eylem başlattı. Jandarmanın işçilere saldırması sonucu 70 kişi gözaltına alındı. İşçiler gözaltından çıktıktan hemen sonra aileleriyle eylemlerine kaldığı yerden başlamak istedi. Ancak jandarmanın tekrar saldırması sonucu 5 işçi gözaltına alındı. Bu süreçte maden içindeki güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu gerekçesiyle iş bırakan 8 işçi daha işten çıkarıldı ve işten çıkarılan işçilerin sayısı 14’e yükseldi.

SENDİKA TEMSİLCİLERİNE ENGEL

İşçiler, 15 Eylül’de ‘ya giderek, hem Meclis hem de Fernas Madencilik Genel Müdürlüğü önünde eyleme başladı. İşçiler aynı zamanda Soma’da maden önünde ve Bodrum’da Ferhat Nasıroğlu’na ait bir otelin önünde eyleme başladı. İşçiler, tüm bu süreçten bir sonuç alamadı ve defalarca gözaltına alındı. Öte yandan Mahkeme Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu’ya madene 500 metreden fazla yaklaşmama adli kontrol kararı verildi.

Talepleri karşılanmayan işçiler, 25 Eylül’de ise Soma’dan Ankara’ya doğru yürüyüş başlattı. Yürüyüş boyunca, Manisa’nın Akhisar, Gölmarmara ve Salihli ilçeleri ile Uşak, Afyon, Eskişehir ve son olarak dün akşam Ankara Polatlı ilçesinde konaklayan işçiler Meclis önünde olacak. Geçtikleri her kentte, yurttaşlar tarafından karşılanan işçiler, taleplerini anlatarak destek istedi.

KILIÇDAROĞLU İŞÇİLERLE

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekçilere destek oldu. Kılıçdaroğlu, “Sizin yanınızda durmak her yurtseverin görevidir. Siz hak arıyorsunuz, sizin de hakkınızı aramak zorundayız. Siz varsanız, emek varsa değer bulur. Emek en yüce değerdir. Size inanıyoruz. Sizin alın terinizin hakkının verilmesi için her türlü mücadeleyi göstereceğiz.

Ankaramıza, başkentimize hoş geldiniz diyorum.

Milletvekili arkadaşlarımız sizin Ankara’ya ve ‘ye yürümesi için mücadelelerini sürdürüyorlar.

Hak mücadelesini teslim etmek için herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır.

Sinan Ateş davasından geliyorum, sizin de davanız, Sinan Ateş davası gibi haklı bir davadır” dedi.

CHP 7. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan, Fernas işçilerine destek: Yanınızdayız
Yorum Yap