Canan Karatay uyarmıştı! Çay içmek sağlığa zararlı mı?

Prof. Dr. Canan Karatay'ın Türk mutfağının en sevilen içeceklerinden biri olan çayla ilgili yaptığı uyarı, uzmanlar tarafından da doğrulandı. Çay içmek, istemeyerek de olsa vücut için sağlıksız olabilir...

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

Birçok sağlıklı beslenme önerisiyle adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay, bu sefer de çay içmenin zehirli olabileceğini iddia etti. İşte, Canan Karatay’ın uyarısı…

KANSIZLIĞA NEDEN OLUYOR

Araştırmalar, çay ve kahvenin demir emilimini ancak yemekten en az 1 saat sonra tüketildiğinde etkilemediğini ortaya koydu. Demir eksikliği ve kansızlık hakkında bilgiler veren bilim insanları, kansızlığın ülkemizde oldukça yaygın bir sağlık sorunu olduğunu ve birçok etkenin bu soruna yol açabileceğini vurguladı.

YEMEKTEN SONRA İÇİLMELİ

Kansızlıktan korunmak ve demir emilimini artırmak için çay ve kahveyi yemekten en az 1 saat sonra tüketmek önemli. Ayrıca açık ve limonlu çay tercih etmek demir emilimini daha da artırabilir.

KANSIZLIK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kansızlık belirtileri arasında yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi, çabuk yorulma, solukluk, iştahsızlık ve konsantrasyon bozukluğu gibi semptomlar yer alıyor. Kansızlığın tedavi edilmemesi durumunda kalp problemleri, cilt problemleri ve bağışıklık sistemi zayıflaması gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor.

Canan Karatay uyarmıştı! Çay içmek sağlığa zararlı mı?