Büyükçekmece’de sokak köpeğinin üstüne kaynar su döküldü: ‘Bilinçli bir saldırı’

Büyükçekmece'de bir sitede beslenen sokak köpeği, vücuduna kaynar su dökülmüş halde bulundu. Bilinçli bir saldırı olduğunu veteriner hekim onayladı. Aynı sitede daha önce de benzer bir olayın yaşandığı iddia edildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Player Alanı

'deki bir sitede geçtiğimiz hafta meydana gelen olayda, site sakini hayvansever Özlem Taşer, site çevresinde beslediği sokak köpeklerinden birini vücudunda yaralarla buldu. Köpeği Beylikdüzü'ndeki bir veteriner kliniğine götürdüğünde, veteriner hekimin köpeğin üzerine döküldüğünü açıkladı. Bu açıklama karşısında şok yaşayan Taşer, olayın benzer şekilde daha önce de yaşandığını iddia etti.

Taşer, “Şoka girdik diyebilirim. Köpeğin canı çok acıyordu, nereye kaçacağını bilemiyordu. Daha önce de benzer bir olay olmuştu, başka bir köpeğe kaynar su dökülmüştü. Bu yaşanan ikinci olay. Biz site sakinlerinden şüpheleniyoruz” dedi.

Site sakinlerinin çoğu kendi evlerinde evcil hayvan beslese de, sokak köpeklerine karşı hoşnutsuzluk olduğu anlaşılıyor.

BİLİNÇLİ BİR SALDIRI

Taşer, veteriner hekimin, köpeğin vücudundaki yaraların kaynar su nedeniyle oluştuğunu belirlediğini ve bunun bilinçli bir saldırı olduğunu söylediğini aktardı.

Köpeğin tedavisi için gerekli tüm adımları atan Taşer, aynı zamanda olayın kim ya da kimler tarafından gerçekleştirildiğini öğrenmeye çalışıyor.

Site sakinlerinin bazıları sokak köpeklerini istemediklerini açıkça ifade ediyorlar. Taşer ve diğer hayvanseverler, “Biz zararsız oldukları sürece hayvanlarımıza dokunulmasını istemiyoruz. Belediye veteriner hekimleriyle iletişim halindeyiz, köpekler sorun çıkardığında belediye onları alıyor. Fakat bu tür saldırılar kabul edilemez” diyorlar.

Bir haftadır bakım altında tutulan köpeğin hayatta kalacağı belirtilirken, olayın faillerinin kim olduğu hâlâ belirsiz. Yerel yetkililer ve hayvanseverler, bu vahşetin sorumlularının bulunması için çaba sarf ediyor.

Büyükçekmece’de sokak köpeğinin üstüne kaynar su döküldü: ‘Bilinçli bir saldırı’