1. Haberler
  2. Haber
  3. Brigitte Bardot’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sokak hayvanları için mektup

Brigitte Bardot’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sokak hayvanları için mektup

Dünyaca ünlü Fransız aktrist Brigitte Bardot, TBMM’nin gündeminde olan sokak hayvanları yasasına ilişkin olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdığı iddia edildi.

featured

Fransız ünlü oyuncu ve hayvan hakları savunucusu olan Brigitte Bardot, TBMM son dönemde gündemine aldığı sokak hayvanlarının itlafına ilişkin yasa teklifi ile ilgili olarak, teklifin geri çekilmesi adına ‘a bir mektup yazdığı iddia edildi.

 

DW Türkçe’nin haberine göre Bardot, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektupta “Türkiye’nin en sadık dostlarımız olan bu duyarlı varlıklara karşı acımasızlığından ötürü kötülenecek ve eleştirilecek bir ülke hâline gelmesine izin vermeyin” ifadelerini kullandığı iddia edildi.

Hayvan haklarını savunucusu olan ve vakfı da olan , AFP haber ajansının ulaştığı mektupta, Türkiye’deki sokak kedileri ve köpeklerinin şu ana dek ‘halkla uyum içinde’ olduğunu belirttiği iddia edildi.

DAHA ÖNCE DE ABDULLAH GÜL’E MEKTUP GÖNDERMİŞTİ

Ünlü Fransız aktris Brigitte Bardot, 2012 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup yazarak, Hayvanları Koruma Kanun Tasarısına ilişkin endişelerini dile getirmişti.

Brigitte Bardot’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sokak hayvanları için mektup
Yorum Yap